De la 1 octombrie VOR SĂ ÎNCHIDĂ total Podul Agigea !

0
610

De la 1 octombrie VOR SĂ ÎNCHIDĂ total Podul Agigea

Cu o zi în urmă, prefectul judeţului Constanţa, Eugen Bola, anunţa că va avea loc o şedinţă în care va fi dezbătută situaţia Podului de la Agigea. Vineri, prefectul a revenit cu precizările, declarând că, de la 1 octombrie 2013, traficul pe Podul Agigea (situat pe DN39 la km 8+988) va fi închis total.

Momentan, nu se ştie cât va dura această măsură, însă prefectul se declară conştient de efectele dezastruoase pentru cei care utilizează podul: Situaţia implică probleme serioase de circulaţie. Pietonii vor putea circula timp de 10 minute la fiecare oră. Luni, 23 septembrie, vom avea o întâlnire pe această temă, a închiderii podului, pentru a găsi soluţii. Conform documentului pe care l-am primit, podul va fi închis de la 1 octombrie şi vor circula, în caz de maximă urgenţă, doar maşinile de intervenţie de la SMURD, ISU, Poliţie. Restul – vor trebui să utilizeze rutele ocolitoare, a spus Bola.

Variantele ocolitoare sunt: A2, nodul rutier Medgidia, drumul judeţean 391, Cobadin, Negru Vodă şi Mangalia., respectiv nodul rutier Medgidia, DJ 381 până în Ciocârlia, Topraisar – intrarea pe DN39, după Agigea.

Facem precizarea că pe Podul Agigea, intrat în reabilitare de ceva timp, s-a circulat cu restricţii, ele fiind înlăturate parţial pe parcursul sezonului estival. Însă, traseul a continuat să fie un calvar.

Motivele restricţiilor: uzura unor componente şi faptul că de zeci de ani nu a fost demarat nici un proiect privind mentenanţa construcţiei. În schimb, au fost cheltuiţi bani pentru iluminarea podului.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Mirela Sorina PASCAL, replicaonline.ro, Sambata, 21 sept.2013.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply