Expoziţia temporară “Recipiente ale produselor viticole din Muzeul Callatis”

0
781

farmec.ro
carturesti.ro%20

     Cu prilejul Zilelor Europene ale Patrimoniului, organizate în acest an sub denumirea “Patrimoniul cultural – oglindă a pomiculturii și viticulturii”, la sediul muzeului callatian din cadrul Complexului Cultural “Callatis”, va fi deschisă vineri, 20 septembrie 2013, ora 11.00, expoziția temporară: “Recipiente ale produselor viticole din Muzeul Callatis”.

     Cuvântul de deschidere îl va avea dr. Tatiana Odobescu, managerul Complexului Cultural “Callatis”. În continuare, dr. Sorin Marcel Colesniuc, șeful muzeului callatian, va prezenta artefactele care alcătuiesc expoziția temporară, printre acestea fiind: numeroase amfore, kantharosuri, toarte ștampilate de amfore și altele, după care va vorbi despre serbările dionisiace și legendele antice referitoare la cultul zeului Dionis – zeul vinului și al viței de vie, dar și al vegetației și fertilității.

     La vernisaj au confirmat prezența elevi de la Liceul Tehnologic “Ion Bănescu”, care vor fi însoțiți de prof. Corina Mihalache, directorul liceului, și prof. Livia Pop, dar și elevi de la Colegiului Economic Mangalia, alături de care se vor afla prof. Simona Ciobănel, directorul colegiului și prof. Ibolya Negoiță.

     Expoziția temporară va fi deschisă pentru public timp de două săptămâni. La deschidere sunt așteptați toți cei interesați de istorie și patrimoniul arheologic al muzeului callatian.


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply