Patriarhia Română: Suntem ÎMPOTRIVA proiectului Roşia Montană. Se distruge regiunea pe vecie

0
600

carturesti.ro%20
farmec.ro

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, preotul Constantin Stoica, a reamintit că  Sinodul BOR s-a declarat încă de acum zece ani împotriva proiectului minier de  la Roşia Montană.

“Se împlinesc zece ani de când Sfântul Sinod şi-a exprimat public punctul de  vedere împotriva proiectului Roşia Montană. Creaţia, mediul sunt dar de la  Dumnezeu care trebuie prezervat. Sunt aceste probleme de patrimoniu, care în  viziunea celor care au iniţiat proiectul, ar trebui să dispară. Nu mai vorbesc  de frumuseţea divină a acestui loc. Punctul de vedere al Sfântului Sinod s-a  bazat pe poziţia Academiei Române. Şi în acest moment, poziţia Bisericii este  neschimbată din acest punct de vedere”, a declarat purtătorul de cuvânt al  Patriarhiei, Constantin Stoica, la Realitatea TV.

“Constatăm că nicio autoritate a statului nu-şi asumă responsabilitatea  pentru gravele probleme de mediu şi patrimoniu. Sunt discuţii care nu vin şi cu  soluţii. Trebuie să existe o dezbatare serioasă despre ceea ce va fi la Roşia  Montană. Nu suntem împotriva dezvoltării economice a României, dar nu trebuie să  distrugem acea regiune pentru vecie. Degeaba ne caută politicienii români, aici  nu e nimic de negociat, doar dacă se schimbă situaţia radical”, a adăugat  Stoica.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/patriarhia-romana-suntem-impotriva-proiectului-rosia-montana_1272756.html#ixzz2fDcs84PR Follow us: @realitatea on Twitter


piese-auto-mangalia.ro

libris.ro%20
libris.ro%20


Leave a Reply