Proiect european la Mangalia. Tineri din patru țări discută despre problema șomajului

0
533

25 de tineri cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani, din România, Bulgaria, Italia și Turcia s-au adunat la Casa de Cultură din Mangalia pentru a discuta despre modalitățile prin care își pot găsi mai ușor un loc de muncă.

„Timp de o săptămână, între 8 și 15 septembrie, acești tineri socializează, fac diverse activități în vederea dezvoltării abilităților și aptitudinilor pentru obținerea unui loc de muncă“, a declarat Ioana Baban, managerul proiectului, președinte ONG Destiny Mangalia.

În cadrul proiectului, tinerii și-au prezentat și tradițiile țărilor din care provin. Dacă cei din Turcia au venit cu baclavale și sarailii, cei din Bulgaria au adus faimoasa plăcintă cu brânză.

Desigur, italienii s-au mândrit cu pizza, iar românii au pus pe masă de la zacuscă până la cozonac.

„Acest proiect înseamnă mult pentru mine, pentru că am ocazia să cunosc oameni din alte țări, ca Turcia, Italia, România, toate odată, ceea ce ar fi fost mai greu în mod normal“, a afirmat Nicolai, din Bulgaria.

Ifet din Turcia a spus că este bucuros să facă parte din acest proiect. A învățat multe lucruri, inclusiv să aibă un serviciu pentru absolvire și au făcut schimb de informații.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

La finalul întâlnirii de ieri, tinerii și-au dat mâna și s-au prins într-o horă românească.

Proiectul intitulat “Cheia succesului” este finanțat de Comisia Europeană prin Programul Tineret în Acțiune.

Sursa: reporterntv.ro.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply