Decizia edilului: „În Tecuci nu se va omorî nici un câine!”

0
681

farmec.ro
carturesti.ro%20

Centrul de adopție canină al Municipiului, nou înființat, și-a intrat serios în drepturi, activitatea fiind eficientă, așa cum și-a propus administrația. La acest vast padoc, aparținând Societății Zooland Tec SRL, sunt aduse patrupedele capturate din oraș, unde sunt cipate, sterilizate, hrănite, având condiții decente de trai, fără a mai creea probleme cetățenilor. Zi de zi hingherii acționează pe străzile Tecuciului, rezultatele din ultimul timp fiind vizibile.

Ieri, edilul municipiului a procedat la vizitarea acestui obiectiv pentru a fi informat despre starea sănătății animalelor, pentru a vedea modul în care acestea viețuiesc la Centrul canin.

Întrebat dacă va proceda la eutanasiere în caz că Guvernul va aproba omorârea câinilor vagabonzi, primarul Daniel Țuchel a precizat: „Nu sunt barbar, nu sunt Băsescu, la Tecuci nu se va omorî nici un câine, dar, nici nu voi mai avea patrupede pe străzi. La Tecuci, în doar câteva săptămâni, padocul la care s-a lucrat aproape un an de zile, este generos, condițiile sunt din cele mai bune și putem caza până la 1.000 de câini. După o săptămână de activitate avem deja în Centrul de adopție canin un număr de 238 de câini.

Nu aceste animale sunt vinovate, ci noi, pentru că s-au înmulțit necontrolat. Vom găsi o soluție pentru ca tecucenii să nu fie afectați, lansând invitația către localnici să sune la numărul de telefon 0800 800 111 (apel gratuit) ori de câte ori se confruntă cu probleme pe stradă, respectiv depistează câini comunitari, iar echipele de hingheri vor acționa imediat. Nu se va eutanasia nici un câine la Tecuci, indiferent de decizia Guvernului”.

Adapost caini TecuciAdapost caini Tecuci

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

 

 

 

 

 

Sursa: Tecuceanul.ro, 6 sept.2013.


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply