Eurodeputaţi unguri şi din UDMR trag un semnal de alarmă privind tehnologia de cianurare ce ar fi folosită la Roşia Montană

0
545

Corespondentul AGERPRES, Florin Ştefan, transmite: Mineritul prin tehnologia de cianurare la Roşia Montană ar provoca o “catastrofă ecologică”, au afirmat luni seară, în plenul Parlamentului European (PE) reunit la Strasbourg, eurodeputatul UDMR Csaba Sogor şi colegul său ungar din grupul S&D, Csaba Tabajdi.

La rândul său, eurodeputatul ungar Erik Banki a apreciat că executivul comunitar “îşi va păta reputaţia”, dacă nu va acţiona pentru a împiedica utilizarea acestei tehnologii la Roşia Montană.

“Doresc să vă atrag atenţia asupra faptului că în România se doreşte să se investească foarte mult în tehnologii de minerit pe bază de cianuri. Domnul /comisar de mediu / Janez Potocnik a afirmat că Comisia Europeană (CE) nu va interzice tehnologia de cianurare în UE, deşi PE doreşte acest lucru.

Stimaţi colegi, ce părere aveţi, oare acest subiect nu este unul de nivel european? Suntem în pragul unei catastrofe ecologice şi această tehnologie vizează mai mult de un stat membru, este o adevărată problemă de nivel european. Comisia ar trebui să-şi asume răspunderea pentru sănătatea cetăţenilor europeni şi de aceea trebuie să interzică astfel de tehnologii şi investiţiile în acestea”, a declarat eurodeputatul UDMR Csaba Sogor, în cadrul procedurii intervenţiilor de un minut.

Citeşte mai mult pe Agerpres.ro, Marţi, 10.09.2013.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply