După proiecţiile de la Constanţa, Caravana Filmului Românesc ajunge şi la Mangalia

0
1061

farmec.ro
carturesti.ro%20

INTRARE LIBERĂ

Capodopere ale cinematografiei naţionale vor putea fi urmărite din nou, în aer liber, de publicul cinefil de la malul mării, într-o serie de proiecţii gratuite. Dacă, în luna iulie, Caravana Filmului Românesc îşi începea, la Constanţa, campania de readucere în atenţie a filmului clasic românesc, acum, la final de sezon, ea ajunge şi la Mangalia.

În perioadele 4-7 septembrie şi 9-14 septembrie, în Portul Turistic Mangalia, cu începere de la ora 20.30, vor avea loc proiecţii în aer liber cu unele dintre cele mai valoroase filme din patrimoniul cinematografiei româneşti, realizate înainte de 1989.

La sfârşit de vacanţă, organizatorii le propun spectatorilor doar filme care să-i binedispună, fiind, totodată, un prilej de întâlnire cu marii actori ai scenei şi ecranului românesc. Intrarea la proiecţii este liberă.

O REÎNTÂLNIRE CU FILMUL CLASIC

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Startul proiecţiilor se va da mâine, la ora 20.30, cu pelicula „Actorul şi sălbaticii”, pe un scenariu de Titus Popovici. Joi, cinefilii sunt aşteptaţi la „Operaţiunea Monstrul”, pe un scenariu de Titus Popovici şi având regia semnată de Manole Marcus.

Vineri va rula „B.D. – la munte şi la mare”, în regia lui Mircea Drăgan. Publicul îi va putea revedea pe: Toma Caragiu, Dem Rădulescu, Ion Finteşteanu, Puiu Călinescu, Jean Constantin, Ioana Drăgan, Dumitru Furdui, Iurie Darie, George Oancea. Sâmbătă, la Mangalia va fi „Zâmbet de soare”, în regia Elisabetei Bostan.

Seara de luni, 9 septembrie le aduce mangalioţilor celebrul film „Liceenii”, în regia lui Nicolae Corjos.

Pe 10 septembrie, cinefilii vor putea urmări şi pelicula „Liceenii rock’n roll”.

Pe 11 septembrie, va rula „Brigada Diverse intră în acţiune”, iar pe 12 septembrie, este aşteptată, la malul mării, savuroasa „Cucoana Chiriţa”.

Pe 13 septembrie va rula filmul „Colierul de turcoaze”, iar pe 14 septembrie, cinefilii vor afla „Secretul armei… secrete”, pe un scenariu şi în regia lui Alexandru Tato s.

Caravana Filmului Românesc – Capodopere ale cinematografiei naţionale, este organizată de MDV AUDIO STUDIO şi Fundaţia „Filmul Românesc”, cu sprijinul Consiliului Naţional al Cinematografiei şi al Uniunii Cineaştilor din România, în parteneriat cu Asociaţia Municipiilor din România, ABBIS Studio / Mitra Film, Primăria Mangalia şi FanRomania.

Graţiela GHEORGHE, telegrafonline.ro, Marti, 03.09.2013.


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply