Herghelia din Mangalia a fost redeschisă

0
301
Ţopescu: Nu ar fi fost nici un fel de surpriză dacă Radu Mazăre ar fi venit costumat în cal !

Ţopescu: Nu ar fi fost nici un fel de surpriză dacă Radu Mazăre ar fi venit costumat în cal

Cu ocazia redeschiderii Hergheliei din Mangalia, cursele de cai au revenit pe hipodrom, în faţa a sute de oameni. La eveniment au participat numeroşi reprezentanţi ai autorităţilor locale şi centrale, dar şi vedete.

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a sosit îmbrăcat într-o ţinută de jocheu de culoare albă, alături de câţiva copii, desemnaţi mini miss şi mini mister 2013. Edilul a fost taxat de invitatul special Cristian Ţopescu, care a spus pe scenă că nu ar fi fost nici un fel de surpriză dacă Radu Mazăre ar fi venit costumat în cal. Gluma a fost gustată de primarul Constanţei, care a râs de la distanţă şi l-a aplaudat pe marele comentator sportiv.

Printre cei care au participat la evenimentul hipo de la Mangalia, se numără Mircea Duşa, ministrul Apărării Naţionale, Nicuşor Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Cristian Radu, primarul municipiului Mangalia, Răzvan Filipescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Turism, senatorul Nicolae Moga, dar şi Corina Martin, costumată în Tomiris. În peisaj a început să apară din ce în ce mai des şi omul de afaceri Irinel Columbeanu, care a stat la eveniment lângă edilul Constanţei. Conform managerului proiectului, 2,5 milioane lei, iar până la sfârşitul anului se vor investi 4 milioane de lei.

Este o zi foarte importantă pentru turismul românesc şi pentru România, pentru că în această dată, 17 august 2013, CJC împreună cu Romsilva, am reuşit să reînodăm o tradiţie, aceea de a reintroduce în circuitul turistic cursele de galop pe hipodromul Mangalia. A fost abandonat timp de aproape 9 ani din punct de vedere al îngrijirii, au fost furate toate gradenele, toate scaunele şi tot fierul.

Această herghelie este prima pradă de război a României de la 1919, de la imperiul Austro-Ungar, ea era situată lângă Budapesta şi a fost adusă aici de către rege, cu tot cu cai, grajduri şi îngrijitori. Această herghelie de la Mangalia este unică în România şi este printre puţinele din Europa şi din lume, a declarat Nicuşor Constantinescu, preşedintele CJC.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Sorin HULUBEI, replicaonline.ro, 18.08.2013.


piese-auto-mangalia.roLeave a Reply