Dacă instanţa va stabili că au dat mită, elevii de la Mangalia vor rămâne fără diplomele de BAC

0
137
În ciuda faptului că au susţinut din nou examenele.

Dacă instanţa va stabili că au dat mită, elevii de la Mangalia vor rămâne fără diplomele de BACEle­vii Lice­u­lui Ion Băne­scu din Man­ga­lia, cer­ce­ta­ţi pen­tru dare de mită, au putut susţi­ne exa­me­nul de Baca­la­u­re­at în sesiu­nea de toam­nă. Însă, dacă vor fi găsi­ţi vino­va­ţi în urma pro­ce­su­lui, li se vor anu­la diplo­me­le. Rechi­zi­to­ri­ul a fost deja tri­mis de pro­cu­rori instanţei de jude­ca­tă. După ce au tre­cut prin emoţi­i­le exa­me­nu­lui de matu­ri­ta­te de două ori, mun­ca aces­to­ra poa­te fi în van. Chiar dacă reu­şesc să obţi­nă diplo­me­le, aces­tea vor fi anu­la­te în cazul în care vor fi găsi­ţi vino­va­ţi, lucru care nu s‑a mai întâm­plat până acum în Româ­nia.

Ele­vii din Man­ga­lia, acu­za­ţi şi cer­ce­ta­ţi pen­tru dare de mită au putut susţi­ne exa­me­nul de baca­la­u­re­at în cea de a doua sesiune.Chiar dacă vor reu­şi să obţi­nă diplomelele,există posi­bi­li­ta­tea ca aces­tea să fie anu­la­te în cazul în care ele­vii vor fi găsi­ţi vino­va­ţi, lucru care nu s‑a mai întâm­plat până acum în Româ­nia, a decla­rat, pen­tru Repli­ca, Rădu­cu Popes­cu, inspec­tor gene­ral al Inspec­to­ra­tu­lui Şco­lar Judeţean.

Rea­min­tim că mai mulţi elevi ai Lice­u­lui Ion Băne­scu din Man­ga­lia au fost tri­mi­şi în jude­ca­tă ală­tu­ri de alţi pro­fe­sori, părinţi, cât şi de preşe­din­te­le Comi­si­ei, Ghe­or­ghe Amza (aflat în sta­re de arest pre­ven­tiv).

M.Ş. replicaonline.ro, Marti, 27.08.2013.

Susține cotidianul online Mangalia News.
Poți dona aici:
Mulțumim pentru sprijin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Va rugam sa adaugati un mesaj
Va rugam sa introduceti numele