Mangalia – decizie importantă pentru tinerii care au primit locuri de casă de la Primărie

0
639

raducristian-1377881624.jpg

maangalia-1377881600.jpg

Consilierii locali din Mangalia au fost convocaţi, vineri, într-o şedinţă de consiliu de către primarul Cristian Radu pentru a dezbate şi supune la vot mai multe proiecte de hotărâre de interes pentru administraţia publică locală.

Unul dintre aceste proiecte se referă la stabilirea de măsuri ce se impun a fi luate faţă de persoanele fizice, care beneficiază de teren în baza Legii nr. 15/2003 şi a Legii nr. 50/1991 şi, care, nu au respectat prevederile legale.

Proiectul se referă la tinerii care au primit terenuri de la Primărie de-a lungul anului pentru a-şi construi case şi care, din motive independente de voinţa lor, nu au apucat să construiască sau să obţină autorizaţii de construire în termenul prevăzut de lege. Astfel, conform legislaţiei, contractul de concesiune al terenului ar trebui să înceteze de drept. Şi cum sunt multe astfel de situaţii în Mangalia, primarul Cristian Radu a supus atenţiei consilierilor locali această problemă pentru a găsi o rezolvare.

„Hotărârile trebuie să le iniţiem în favoarea cetăţenilor şi nu din motive electorale, să nu trimitem oamenii în instanţă”, i-a atenţionat primarul Cristian Radu pe consilierii locali.

Astfel, consilierii locali au stabilit prelungirea cu un an a tuturor contractelor aflate în această situaţie, timp în care proprietarii trebuie să depună la primărie documentaţia pentru eliberarea certificatului de urbanism şi autorizaţia de construire, în caz contrar urmând să piardă terenurile.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Un alt proiect de hotărâre foarte important pentru oraş a fost aprobarea documentaţiei tehnico-economice aferente lucrării de fluidizare a traficului în unele zone din oraş. Proiectul vizează şoseaua de centură a Mangaliei care, vară de vară, este sufocată din cauza traficului rutier generat de numărul mare de turişti aflaţi în tranzit.

Astfel, în cele trei mari intersecţii de pe această rută urmează să se regândească configuraţia circulaţiei rutiere, incluzând chiar construirea unui sens giratoriu.

La finalul şedinţei, primarul Cristian Radu le-a cerut, încă o dată, consilierilor să renunţe la coloratura politică şi interesele de partid în cadrul Consiliului Local.

Cosmin ZAPOROJAN, Cugetliber.ro, sambata, 31.08.2013.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply