Guvernul a aprobat legea care permite exploatarea la Roşia Montană şi o trimite Parlamentului

0
676

Proiectul de lege care reglementează exploatarea minereurilor din perimetrul  Roşia Montană a fost aprobat în şedinţa de marţi a Guvernului şi va fi transmis  Parlamentului spre adoptare, informează Mediafax.

Proiectul privind Roşia Montană, discutat în  Guvern. Statul a obţinut creşterea participaţiei la 25% Foto:  MEDIAFAX

În urmă cu peste o lună, premierul Victor Ponta anunţa că negocierile pentru  investiţia Roşia Montană vor fi finalizate până la începutul sesiunii  parlamentare, în septembrie, iar lucrările vor începe dacă Parlamentul va aproba  proiectul de lege pe care Guvernul îl va propune în acest sens.

Exploatarea ar urma să înceapă în noiembrie 2016, după ce planul urbanistic  zonal va fi aprobat până la sfârşitul acestui an, iar participaţia statului ar  creşte cu încă 5,69%, la 25% din acţiuni, dar condiţionat de emiterea la timp a  tuturor autorizaţiilor, potrivit unui draft al Acordului între Guvern, Gabriel  Resources şi Roşia Montană Gold Corporation pentru începerea exploatării.

Investitorul va plăti Guvernului o redevenţă de 6% din valoarea producţiei,  statul având opţiunea de a solicita companiei Roşia Montană Gold Corporation  (RMGC) ca plata redevenţei să se facă în natură, conform proiectului.

Citeste mai mult pe RTV.NET, Marti, 27.08.2013.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply