Ponta consideră că atenţionările primite de la primari sunt o formă de şantaj pentru problema ANI

0
621

farmec.ro
carturesti.ro%20

Documentul redactat de Asociaţia Comunelor prin care măsurile Guvernului sunt criticate reprezintă o formă de şantaj legată de problema incompatibilităţii aleşilor locali care fac obiectul sesizărilor Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), şantaj care însă nu va funcţiona, afirmă premierul Ponta.

 

Victor Ponta (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

“Eu am înţeles acel document ca o formă de şantaj pentru problema ANI. Sunt lucruri care nu se pot face, pentru că orice lege am adopta nu se aplică pentru trecut, pot fi găsite soluţii juridice doar pentru viitor”, a spus Ponta la postul B1 TV.

El a adăugat, ironic, dacă nu cumva primarii s-au supărat şi atunci când Executivul a decis să acopere de la bugetul de stat corecţiile financiare impuse de Comisia Europeană pentru nereguli identificate la proiecte locale.

Asociaţia Comunelor din România, organizaţie ce reuneşte aproximativ 2.900 primari de comune, a redactat un document în care critică măsurile luate în ultimele luni de Guvern, arătând că acestea au avut un efect negativ asupra comunităţilor locale, şi a cerut premierului Victor Ponta să stabilească o întâlnire la Guvern până la 27 august, atenţionând că, în caz contrar, nu se va implica pentru mobilizarea cetăţenilor cu drept de vot la referendumul pentru revizuirea Constituţie şi la alegerile europarlamentare şi prezidenţiale.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Sursa: Mediafax.ro, 22.08.2013.


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply