UN MILION de şoferi riscă SANCŢIUNI SEVERE. Ce poţi să păţeşti dacă nu ai RCA

0
626

farmec.ro
carturesti.ro%20

Legea permite autorităţilor să suspende din oficiu înmatricularea automobilelor care nu mai figurează ca asigurate RCA de mai mult de 90 de zile.

După cum a arătat în premieră revista Capital, în România sunt circa un milion de autovehicule care nu au asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto

Nu doar şoferii care circulă pe străzi fără RCA riscă sancţiuni, ci şi cei care au în proprietate automobile pe care le ţin în garaj, în curte sau în parcare. Potrivit legii, înmatricularea oricărui automobil despre care se constată că a stat fără asigurare RCA mai mult de 90 de zile poate fi suspendată din oficiu. Procedura este definită în ordonanţa de urgenţă 189/2005.

Astfel, pe baza informaţiilor trimise de către Comisia de Supraveghere a Asigurărilor(acum Autoritatea de Supraveghere Financiară), Direcţia regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor, din cadrul Poliţiei,  va compara parcul de autovehicule înmatriculate cu cel pentru care au fost îndeplinite obligaţiile privind încheierea poliţelor RCA.

La împlinirea unui termen de 90 de zile de la data expirării a asigurării, se poate suspenda de drept înmatricularea vehiculelor rutiere aflate în această situaţie. Suspendarea se aduce la cunoştinţa proprietarului vehiculului, în scris, de către Direcţia regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor sau, după caz, de către serviciul public comunitar regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor la care s-a efectuat înmatricularea.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Citiţi continuarea în capital.ro, Vineri, 09 August 2013.


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply