Mangalia: Taxe pentru revendicarea patrupedelor

0
695

Taxe mai scumpe pentru revendicarea patrupedelor

Locuitorii din Mangalia care revendică, de acum încolo, animalele fără stăpân vor trebui să scoată bani grei din buzunar, deoarece la fiecare revendicare. taxa de 212 lei se dublează.

MĂSURĂ

Sătule de prezenţa pe străzi a unui număr foarte mare de câini fără stăpân, autorităţile publice din Mangalia au adoptat în primăvara acestui an, la propunerea primarului Cristian Radu, un regulament pentru creşterea şi deţinerea animalelor domestice. Practic, prin această hotărâre, se interzicea creşterea câinilor, păsărilor, cabalinelor, ovinelor, porcinelor şi caprinelor în zonele centrale ale oraşului şi pe domeniul public.

Edilul spunea că cei care nu vor respecta decizia Consiliului Local vor fi sancţionaţi cu amendă, care poate ajunge până la valoarea de 800 de lei. Pe de altă parte, aleşii locali au stabilit noi reguli şi pentru deţinătorii animalelor de companie care locuiesc la bloc şi care sunt obligaţi să obţină acordul vecinilor pentru a le ţine în casă. În acelaşi timp, documentul adoptat de Consiliul Local mai prevede obligativitatea sterilizării câinilor metişi.

„Măsura a fost impusă deoarece tot mai multe persoane aruncă în stradă câinii care sunt proveniţi din încrucişarea a două rase. Acest lucru duce la înmulţirea necontrolată a câinilor comunitari”, a spus Cristian Radu.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

TAXĂ PENTRU ANIMALELE DE COMPANIE

Un alt articol din regulament se referă la plata unei taxe de disconfort de către proprietarii care deţin, pe domeniul privat, mai mult de două animale de companie. Aceştia trebuie să achite o taxă specială de 200 de lei pe an pentru fiecare animal în plus. Însă regulamentul s-a dovedit a fi prea blând pentru unele persoane, în special pentru iubitorii câinilor fără stăpân, care vin la biobaza din Mangalia şi revendică patrupedele ori de câte ori acestea sunt ridicate de pe domeniul public.

„Primăria ridică maidanezii, iar cetăţenii vin şi revendică animalele, plătind o taxă de 212 lei”, a spus Cristian Radu. Însă, în opinia acestuia, cuantumul taxei este mult prea mic, astfel că, la finele săptămânii trecute, consilierii locali au modificat regulamentul de gestionare a populaţiei canine, prin completarea articolului 47.

Potrivit noilor reglementări, pentru câinii care au fost ridicaţi de pe domeniul public, taxa de revendicare în valoare de 212 lei va fi dublată la a doua şi următoarele revendicări. „La fiecare revendicare a câinilor, taxa se dublează. Măsura a fost impusă pentru a-i descuraja pe cetăţeni să mai crească câini în jurul blocurilor”, a spus Cristian Radu.

Tatian IORGA, telegrafonline.ro, Luni, 05.08.2013.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply