Moment istoric în energie: o companie americană a reuşit să transforme deşeuri în carburanţi

0
573

farmec.ro
carturesti.ro%20

O companie americană a obţinut etanol care poate fi folosit comercial drept biocombustibil din deşeuri, la o uzină din Florida. Compania va începe să vândă bicombustibilul obţinut chiar din august, potrivit „The New York Times”.

Compania americană INEOS Bio, subsidiară a companiei europene INEOS, specializată în petrol şi produse petrochimice, a anunţat că, după luni de încercări, a obţinut etanol din deşeuri precum lemn şi materiale vegetative nonalimentare, un obiectiv considerat un trofeu în industria energiei verzi, transmite cotidianul american „The New York Times”.

Dacă INEOS Bio va reuşi să exploateze comercial acest tip de energie, momentul va fi unul crucial pentru industria mondială, având implicaţii majore în ceea ce priveşte combustibilii pentru automobile şi limitând nivelul emisiilor de dioxid de carbon la nivel mondial.

Compania susţine că nu are nicio îndoială că va reuşi să facă asta, ba, mai mult, va începe chiar de luna viitoare să livreze biocombustibil obţinut astfel clienţilor săi. Etanolul a fost obţinut la uzina Indian River BioEnergy din Vero Beach, Florida, însă cantitatea nu a fost dezvăluită.

Procesul prin care se obţine etanolul începe cu colectarea şi sortarea deşeurilor – deocamdată doar resturi de lemn şi materii vegetative, dar va urma şi gunoi -, care apoi sunt procesate termic şi transformate în materie gazoasă, monoxid de carbon şi hidrogen. Se introduc apoi bacterii care consumă gazele, pe care-l elimină apoi sub formă de alcool. Acesta este apoi distilat pentru obţinerea etanolului.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Succesul acestui proces pune capăt dezbaterilor internaţionale privind producţia comercială de etanol, care până acum se obţine din porumb, dând naşterii unei polemici de tipul „mâncare versus combustibil”.

Vă invităm să citiţi articolul complet în adevarul.ro, 31.07.2013.


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply