Care este adevăratul pericol al exploatării gazelor de șist

0
708

Diplomatul Dumitru Mazilu a vorbit în cadrul emisiunii “Oamenii realității”  despre pericolele exploatării gazelor de șist.

Dumitru Mazilu

Dumitru Mazilu

Care este adevăratul pericol al exploatării gazelor de șist

Care este adevăratul pericol al exploatării gazelor de  șist

“Gazele de șist sunt tema cea mai actuală și urmărită cu un interes ieșit din  comun. Sigur că avem nevoie de energie, toată lumea are nevoie de energie. Cine  are gaze de șist are mijloace: nu doar gaze de șist, ci și petrol. În America se  exploatează gaze de șist, însă eu am stat în America, și ca visiting professor,  și ca diplomat. Am văzut care e situația: America are spații imense nelocuite,  acolo poți face exploatări. Ni se spune că acum se face o explorare și nu e  niciun pericol. Păi cine face explorare, fără să se gândească la exploatare?”, a  spus Dumitru Mazilu în cadrul emisiunii “Oamenii Realității”, moderată de către  Dorin Chioțea.

“Problemele sunt două și au fost subliniat de francezi, de bulgari, de nemți,  de toți cei care participă la dezbateri. Prima consecință este că este pusă sub  semnul întrebării apa. Pentru un singur puț se consumă 19 milioane de litri de  apă curată potabilă și n-a fost dat publicității câte puțuri s-au aprobat.  Contractele trebuie făcute publice. E un drept al omului pus sun semnul  întrebării: oamenilor li se iau apa și pământul.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Pământul care este folosit  pentru fracturarea hidraulică este scos din circuitul agricol. Consecințele sunt  foarte grave. Este adevărul care trebuie spus populației. Ni se povestește că  Polonia a hotărât să-și exploateze gazele de șist. Ei au și un interes major:  relația contondentă cu Rusia. Nu se spune populației ce hotărâre a luat guvernul  polonez. Cine exploatează gazele de șist are de plătit 80% din profitul  realizat. Știți cât se cere pentru Chevron în România? 3,5%.

În America, zece  state cu o densitate mai importantă au interzis exploatarea gazelor de șist. Nu  există acum mijloace tehnice care să dea garanții 100% pentru viața și sănătatea  oamenilor”, avertizează diplomatul.

REALITATEA.NET, sâmbătă, 27.07.2013.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply