Show aviatic total, pe plaja din Mangalia!

0
707

Plaja Mangalia va găzdui, în perioada 13-14 iulie, o nouă ediţie a unui show aviatic de anvergură. Timp de mai multe ore, piloţi români şi străini, dar şi paraşutişti experimentaţi, care vor ateriza la punct fix, vor încânta atât turiştii, cât şi localnicii de pe plaja Laguna, în cadrul spectacolului aviatic „Sunetul norilor răsună la Aeromania“.

Vor pilota, pe cerul Mangaliei, Flota Regional Air Services (organizator al evenimentului alături de Asociaţia Română pentru Promovarea Aviaţiei – ARPA), Lotul Naţional de Acrobaţie – Hawks of Romania, campionul mondial – lituanianul Jurgis Kairys, echipa Iacarilor Acrobaţi, tânărul pilot Luca Bertossio, care, la 23 de ani, este campion mondial la acrobaţie cu planorul.

Alături de aceştia se va afla , ce va zbura pe un avion bi-plan, „Purple Violet“, dotat cu un motor de 407 cai putere, la construcţia căruia a contribuit, ce are 8 eleroane şi este unic în Europa, dar şi Francesco Fornabaio, pilot de avion şi de elicopter, cu peste 2.000 de ore de zbor, dintre care peste 1.000 de ore de acrobaţie.

Loopinguri spectaculoase, fum special cu care se vor „desena“ pe cerul Mangaliei cercuri şi bucle imposibile, elemente de zbor unice (puţini dintre piloţii lumii pot efectua astfel de „întoarceri“), elicoptere şi avioane care vor trece la câţiva metri deasupra sutelor de spectatori – într-un cuvânt, un show total, oferit de Regional Fly Services – Aerodrom Tuzla. Piloţii români sunt foarte tineri. Sunt acrobaţi desăvârşiţi însă, după recunoşteau organizatorii în 2008, când a avut loc primul astfel de spectacol la Mangalia, meseria de pilot trebuie popularizată mult mai mult.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Organizatorii nu se opresc aici: în hangarul de la Tuzla, în aceeaşi perioadă, dar după amiaza, începând cu orele 15.00, vor concerta Zob şi Zdub, Mărgineanu, Platonic, Trupa Veche şi Paraziţii.

Editiadesud.ro.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply