Campanie de ecologizare în Portul Turistic Mangalia (galerie foto)

0
704

farmec.ro
carturesti.ro%20

Primăria municipiului Mangalia în colaborare cu Asociaţia Română a Scafandrilor Profesionişti şi Sportivi şi ASM Callatis MG au demarat, sâmbătă, 6 iulie, o campanie de ecologizare a Portului Turistic din localitate.

Astfel, la iniţiativa deputatului Victor Manea, mai mulţi scafandri profesionişti s-au implicat, în mod voluntar, în această campanie, ce se va derula pe toată perioada sezonului estival, dorind să tragă un semnal de alarmă asupra poluării mediului înconjurător.

Echipaţi corespunzător, scafandrii au demarat acţiunea de căutare a reziduurilor din mare, în zona Portului Turistic. Aici, au descoperit că nu toţi cetăţenii dau dovadă de responsabilitate civică şi aruncă în mare tot felul de obiecte dintre cele mai diverse.

După câteva minute de la  scufundare, la adâncimea de aproximativ opt metri, cu o vizibilitate redusă, ei au identificat şi adus la suprafaţă o serie de deşeuri nocive pentru mediul înconjurător, cum ar fi: parâme, sticle de bere, pet-uri, ba chiar o tigaie şi un acumulator provenit de la o ambarcaţiune.

Ei au declarat că a fost pentru prima dată când explorează zona Portului Turistic din Mangalia şi au constatat că nu este atât de murdară ca în alte locuri, dar că oamenii ar trebui să fie mai atenţi cu bogăţiile lăsate de natură.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

La rândul său, consilierul primarului, Romulus Dumitrana, prezent la acţiunea de ecologizare, a precizat că evenimentul este un prim pas în campaniile de ecologizare a sudului litoralului.

“Astăzi, am demarat prima acţiune de ecologizare a municipiului Mangalia şi am început cu zona din Portul Turistic, pentru că dorim să avem un mediu marin curat. Totodată, dorim să sensibilizăm, îndeosebi pe cei care au ambarcaţiuni în Marina Mangalia să contribuie la protejarea mediului înconjurător. Menţionez că aceste campanii de ecologizare se vor derula permanent în oraşul Mangalia, astfel încât să avem o zonă turistică mai curată şi primitoare”, a afirmat consilierul primarului.

De asemenea, reprezentanţii municipalităţii au precizat că aceste acţiuni nu au implicat costuri din partea administraţiei locale şi că este nevoie de resurse minimale şi spirit civic pentru a avea un oraş nepoluat.

“Mă bucur că la Mangalia se va înfiinţa Academia Română de scufundări sportive şi de agrement pentru pasionaţii de scufundări. Peste două săptămâni, cu ajutorul scafandrilor profesionişti vom înfiinţa şi un Departament de Intervenţie şi Salvare, astfel încât să acţionăm prompt în cazul evenimentelor nedorite”, a mai spus Romulus Dumitrana.

Galerie foto:

Sambata, 6 iulie 2013, Biroul de presă al Primariei Mangalia.


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply