Ce planuri are Consiliul Judeţean Constanţa cu Herghelia de la Mangalia

0
741

hergheliamangalia-1372075352.jpg

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Constanţa au înaintat, recent, în cadrul unei întâlniri cu senatorii USL ce a avut loc în staţiunea Neptun, mai multe propuneri de iniţiative legislative pe diverse teme administrative.

Astfel, unul dintre cele mai importante proiecte de Hotărâre de Guvern face referire la transmiterea unor bunuri din domeniul public şi din domeniul privat al statului şi din administrarea Regiei Naţionale a Pădurilor ROMSILVA în domeniul public al judeţului Constanţa şi administrarea Consiliului Judeţean Constanţa. Mai exact, după cum a explicat preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, este vorba despre Herghelia de la Mangalia.

„Dorim să o modernizăm şi să o introducem în circuitul turistic, fiind singura herghelie din această zonă a Europei, care are cai din specia pur sânge arab. De asemenea, avem deja în plan o serie de investiţii care să revigoreze această atracţie turistică majoră din sudul litoralului. Ne vom implica pentru a crea un punct strategic de vizitare a hergheliei, exploatarea potenţialului turistic fiind extraordinar.

CJC doreşte preluarea hergheliei pentru a o pune cât mai bine în valoare, pentru a o reintroduce în circuitul turistic, în circuitul curselor, să punem hipodromul de la Mangalia pe harta concursurilor naţionale şi internaţionale, să lucrăm cu agenţiile de pariuri din Europa şi Marea Britanie, pentru a cota caii, lucru care, implicit, le va creşte valoarea”, a declarat preşedintele CJC, Nicuşor Constantinescu.

Pentru a-i convinge pe senatorii prezenţi la malul mării de însemnătatea acestui proiect, reprezentanţii Consiliului Judeţean Constanţa i-au dus pe aceştia într-o mică excursie la faţa locului. După vizitarea Hergheliei de la Mangalia, senatorii s-au arătat încântaţi de caii văzuţi acolo, unii dintre parlamentari declarând că nici nu ştiau că există aşa ceva în România. La final, ei au spus că susţin propunerea reprezentanţilor CJC şi vor face tot ce le stă în putinţă pentru ca aceasta să intre în administrarea acestei instituţii.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Citiţi articolul integral în cugetliber.ro, marţi, 25 iunie 2013.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply