FOTO Ziua Universală a Iei, celebrată de Sânziene. Bluza tradiţională românească, propusă ca brand de ţară

0
740

O iniţiativă fără precedent a luat naştere pe Facebook, unind  iubitorii României din toate colţurile lumii. Pentru a celebra superba  ie tradiţională, comunitatea online La Blouse Roumaine a sunat  mobilizarea pentru decretarea Zilei Universale a Iei în data de 24  iunie, de Sânziene.

În acea zi, românii şi iubitorii României sunt provocaţi să poarte ia, splendida bluză a portului popular. „Poartă o IE oriunde te-ai afla în lume, fotografiază-te şi încarcă-ţi poza pe contul tău de Facebook. Îmbracă planeta în IA românească!“, au îndemnat organizatorii de La Blouse Roumaine.

Imaginile cu românce şi prunci de români în ie au inundat deja Facebook-ul. Conaţionalii noştri, mai ales cei aflaţi la distanţă de casă, au arătat că poartă ia în momentele importante din viaţa lor, ca pe un simbol naţional care a captivat lumea.

„Suntem mândri că suntem români şi purtăm ie pentru că ne iubim ţara“ este mesajul ce se desprinde din toate postările.

Până acum, români de pe şase continente, din 48 ţări şi din 109 localităţi au anunţat că vor pune la cale evenimente dedicate acestei Zile Universale a Iei. Acţiunea naţională este un succes internaţional de proporţii.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Vă invităm să citiţi articolul integral în adevarul.ro, 23.06.2013.

De asemenea, vă invităm să vizitaţi pagina “La blouse roumaine“, de pe Fb!


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply