Carnavalul vacanţei, în premieră la Mangalia

0
664

farmec.ro

Mii de copii, şcolari şi preşcolari din Mangalia au fost prezenţi, sâmbătă, 15 iunie, la Carnavalul vacanţei, manifestare care s-a bucurat de un real succes, atât în rândul elevilor participanţi cât şi în rândul cadrelor didactice şi părinţilor.

Evenimentul a fost organizat, în premieră, de autorităţile locale din Mangalia şi reprezentanţii instituţiilor de învăţământ, ocazie cu care, atât preşcolarii, cât şi eleviii claselor 0-VIII  şi-au folosit imaginaţia şi creativitatea pentru a-şi alege cele mai originale costume cu care au defilat pe străzile oraşului.

Una din caravanele copiilor s-a deplasat de la intrarea în oraş către centrul Mangaliei, în timp ce altă caravană a pornit dinspre Casa Armatei spre Casa de Cultură, unde a fost punctul final al evenimentului.

Caravanele copiilor au concurat, atât pe traseu, cât şi în centrul localităţii, oferind publicului un spectacol plin de culoare şi unicitate. Pe platoul din faţa Casei de Cultură, în prezenţa numeroasei audienţe, copiii din fiecare clasă participantă au urcat pe o scenă pentru a-şi etala costumaţiile de carnaval realizate împreună cu cadrele didactice şi părinţii.

Printre costumele din cadrul carnavalului au fost cele reprezentate de buburuze, animale domestice şi sălbatice, cerşetori, vrăjitoare, zmei, medici, piraţi, flori etc.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

În timpul manifestărilor, traficul rutier a fost închis pe traseul desfăşurării paradei copiilor. Bucuria celor mici de a-şi etala costumele, pe străzile oraşului a fost imensă, mai ales că fiecare clasă participantă s-a întrecut în alegerea costumaţiilor.

Cadrele didactice şi elevii doresc ca acest eveniment să ia amploare, de la an la an, prilej cu care acesta se poate înscrie în activităţile extracurriculare. La rândul lor, reprezentanţii municipalităţii au declarat că manifestarea va deveni o tradiţie, iar de anul viitor în acest proiect vor fi atraşi elevi de la nivel judeţean, naţional şi chiar internaţional.

De asemenea, autorităţile locale vor contribui la dezvoltarea proiectului, prin organizarea de concursuri viitoare şi alte manifestări mai ample de genul spectacolelor muzicale şi altor competiţii specifice.

Galerie foto:

Sambata, 15 iunie 2013, Biroul de presă al Primariei Mangalia.


piese-auto-mangalia.roLeave a Reply