Eroii neamului, omagiaţi de autorităţile din Mangalia (galerie foto)

0
750

farmec.ro
carturesti.ro%20

Reprezentanţi ai municipalităţii Mangalia, militari, veterani de război şi alte oficialităţi ale oraşului au participat, joi, 13 iunie, la manifestările din Piaţa Republicii dedicate sărbătoririi Zilei Eroilor. Evenimentul a debutat cu ceremonialul militar, în cadrul căruia a avut loc întâmpinarea comandantului Garnizoanei Mangalia, comandor Vasile Chirilă, de către Garda de Onoare, precum şi cu intonarea imnului României.

Totodată, în memoria eroilor care s-au jertfit pentru ţara lor, cei prezenţi la manifestare au ţinut un moment de reculegere. În discursul său, comandantul Garnizoanei Mangalia, comandor Vasile Chirilă a evocat meritele eroilor neamului căzuţi pe câmpurile de luptă.

Manifestările au continuat cu ceremonialul depunerii de coroane la Monumentul Eroilor din piaţă din partea delegaţiilor prezente, printre care s-a aflat şi cea a Primăriei Mangalia condusă de viceprimarul Bogdan Maganu.

De asemenea, au mai depus coroane de flori delegaţia Garnizoanei Mangalia, cea a veteranilor de război din localitate, a subunităţii de jandarmi, dar şi numeroase delegaţii a partidelor politice de la nivel local etc.

Ceremonialul militar s-a încheiat cu o frumoasă defilare a marinarilor din cadrul Garnizoanei Mangalia. În România, care a pierdut în prima mare conflagraţie a secolului XX aproape un milion de militari şi civili, concretizarea prevederilor actului de la Versailles s-a făcut prin Decretul-lege nr. 1693/4 mai 1920 – care a stabilit ca Ziua Eroilor să fie sărbătorită cu prilejul Zilei Înălţării Domnului Iisus Hristos, dată decretată sărbătoare naţională a poporului român.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

În ziua acestui praznic, abundă obiceiurile şi practicile legate de cultul morţilor. Există şi tradiţia de a respecta mormintele cetăţenilor străini căzuţi pe teritoriul ţării noastre  indiferent dacă au fost aliaţi sau inamici.

Joi, 13 iunie 2013, Biroul de presă al Primăriei Mangalia.


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply