Prefectul Eugen Bola: “Costineşti şi Vama Veche vor fi scoase din perimetrele de prospecţiuni ale Chevron”

0
641

farmec.ro
carturesti.ro%20
"Costineşti şi Vama Veche vor fi scoase din perimetrele de prospecţiuni ale Chevron"

Prefectul judeţului Constanţa, Eugen Bola, consideră că, în cazul Chevron, există o problemă de comunicare.

Imaginile care circulă pe Internet te îngrozesc. Reacţia cetăţenilor judeţului Constanţa este, clar, de respingere a prospecţiunilor/exploatării. Dar, dacă acele imagini nu sunt reale? În absenţa comunicării, este clar că reacţia va fi de respingere. Acest lucru i l-am spus şi preşedintelui Chevron pe România, acum 2-3 luni, când a avut o vizită de curtoazie la Prefectură, a spus Eugen Bola.

Tot el susţine că va veni un moment când persoane abilitate vor explica exact care este situaţia, despre ce este vorba cu explorarea. Între timp, se vehiculează că Administraţia americană pentru informaţie în domeniul energiei (EIA) estimează că România ar avea rezerve de gaze de şist care ar putea asigura consumul intern pe 100 de ani. Faţă de aceste informaţii vehiculate de EIA, prefectul este reticent, spunând că aşa ceva nu putem şti până nu începe explorarea.

Întrebat ce părere are, personal, despre explorarea/exploatarea gazelor de şist, prefectul a replicat: În Polonia au primit 200 de autorizaţii. Şi la Comisia Europeană a fost acceptată ideea că este nevoie de resurse….

Tot Bola vine şi cu veşti liniştitoare pentru sudul litoralului: Costineşti şi Vama Veche vor fi scoase din perimetrele de prospecţiuni ale Chevron.

Alexandra ANTON, Replicaonline.ro, Marti, 12 iunie 2013.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply