Lecție deschisă despre Ziua Eroilor

1
862

farmec.ro
carturesti.ro%20

Muzeul callatian, din cadrul Complexului Cultural “Callatis”, în colaborare cu Liceul Tehnologic “Ion Bănescu”, Colegiul Economic și Liceul Teoretic “Callatis” organizează joi, 13 iunie 2013, ora 11.00, o lecție deschisă având ca temă “Înălțarea Domnului și Ziua Eoilor”.

În deschidere, dr. Tatiana Odobescu, managerul Complexului Cultural “Callatis”, va sublinia rolul pe care îl are muzeul callatian, pentru educarea tinerei generații din Mangalia, în spiritul respectului față de istorie și tradițiile populare.

Dr. Sorin Marcel Colesniuc, șeful muzeului, va prezenta obiceiurile și tradițiile românilor legate de sârbătoarea Înălțării Domnului Iisus Hristos, numită în popor și Ispas. În continuare, le va vorbi elevilor despre eroii și martirii care au luptat în: Războiul de Independență, Primul Război Mondial și Al Doilea Război Mondial. De asemenea, va vorbi despre eroii din timpul rezistenței anticomuniste și eroii uciși în Revoluția din Decembrie 1989.

Întrucât mulți dobrogeni și-au pierdut viața în Primul Război Mondial și în Al Doilea Război Mondial, dar și în timpul rezistenței anticomuniste și în Revoluția din Decembrie 1989, activitatea a fost inclusă în Proiectul “Să descoperim istoria Dobrogei”, inițiat de muzeul callatian la începutul anului școlar 2012 – 2013.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Printre obiectivele proiectului amintim: participarea elevilor la lecții deschise, simpozioane, colocvii etc., cunoașterea istoriei Dobrogei, a patrimoniului arheologic callatian și a muzeelor și monumentelor istorice din Dobrogea, precum și vizitarea acestor muzee și monumente istorice.

La lecția deschisă vor fi prezenți: elevii Liceului Tehnologic “Ion Bănescu”, Colegiului Economic și Liceului Teoretic “Callatis”, însoțiți de profesorii Corina Mihalache, Livia Pop, Simona Ciobănel, Ibolya Negoiță, Cristina Angheluță și Silvia Cuseac.


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply