Regionalizarea: 9 regiuni în loc de 8. A noua regiune ar urma să fie Dobrogea

0
668

Regionalizarea: 9 regiuni în loc de 8. A noua regiune ar urma să fie Dobrogea

Liviu Dragnea, ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, a declarat joi, la Craiova, la finalul unei dezbateri privind regionalizarea, că a crescut procentul celor care au înţeles că este nevoie de regionalizare şi că aceasta este folositoare.

Am constatat şi astăzi că oamenii încep să se gândească serios de ce România are o dezvoltare dezechilibrată. Şi au început să înţeleagă din ce în ce mai mulţi că ceea ce a lipsit României a fost o planificare strategică. (…)

Oamenii sunt interesaţi de cum va arăta regiunea, sunt interesaţi să afle care sunt argumentele pentru care regionalizarea aduce dezvoltare, sunt interesaţi unde va fi reşedinţa regiunii şi am constat cu satisfacţie că ceea ce am propus în ianuarie pentru prima dată, şi anume ca nu toate instituţiile regionale să fie într-un singur loc, are o acceptabilitate foarte mare.

Oamenii înţeleg că e bine să fie un principiu echitabil, că e bine ca în fiecare judeţ să fie repartizate instituţii regionale, pentru ca echilibrul dintre judeţe să nu se rupă a spus Dragnea, conform Agerpres.

Legat tot de regionalizare, Liviu Dragnea a declarat, în cadrul unei emisiuni televizate, că am putea avea 9 regiuni şi nu 8, ce-a de a 9-a regiune urmând să fie Dobrogea, separată de regiunea deja anunţată: Regiunea Sud-Est.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Articolul integral în Replicaonline.ro, Vineri, 7 iunie 2013.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply