Mangalia – Centrele de colectare a fierului, taxate cu 15.000 de lei

0
906

Centrele de colectare a fierului, taxate cu 15.000 de lei

Exasperat de furturile de metale de pe domeniul public, de la cabluri din cupru până la capace de canalizare, primarul Mangaliei, Cristian Radu, a propus Consiliului Local majorarea taxei de autorizare a centrelor de colectare a materialelor feroase, de la câteva sute de lei cât era până acum, la 15.000 de lei pe an.

Propunerea a fost acceptată de aleşii locali, care au precizat că, încasând aceşti bani, administraţia publică îşi poate recupera o mică parte din paguba înregistrată privind furturile de pe domeniul public. Însă, chiar şi în aceste condiţii, primarul Mangaliei spune că nu este mulţumit de cuantumul taxei.

„Ar fi trebuit să fie mult mai mare. Dacă era după mine, şi dacă aveam o lege care să mă ajute, închideam aceste centre de colectare a fierului, unde ajung materialele furate de pe domeniul public. Dispar de la capace de canalizare, cabluri din cupru până la stâlpi din metal. Am ajuns la capătul răbdării, pentru că suntem nevoiţi să înlocuim, zilnic, ceea ce se fură. Problema este că toate aceste obiecte metalice nu s-ar mai fura dacă centrele de colectare a fierului nu le-ar mai primi, mai ales că legea este extrem de restrictivă în acest sens. Cert este că această complicitate trebuie să înceteze”, a spus Cristian Radu. (T.I.)

Telegrafonline.ro, Luni, 3 iunie 2013.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply