Manifestări diverse organizate la Mangalia, de Ziua Copilului (galerie foto)

0
836

Ample manifestări au fost organizate, de 1 Iunie, la Mangalia, de către autorităţile locale, instituţii de învăţământ, cluburi sportive şi alte instituţii partenere, evenimente dedicate tuturor copiilor localităţii cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului.

Astfel, pe parcursul întregii zile au avut loc o serie de competiţii menite a-i bucura pe copii şi a-i antrena în diverse activităţi artistice şi sportive. De la primele ore ale dimineţii, elevii Şcolii Gimnaziale “Sfântul Andrei” au mărşăluit pe străzile oraşului cu pancarte pe care erau înscrise lozinci cu privire la drepturile copilului şi s-au oprit în Portul Turistic, unde au avut loc o serie de concursuri de desene pe sfalt, întreceri sportive sau jocuri interactive.

Sute de copii s-au reunit şi în Piaţa Republicii din Mangalia, unde s-au desfăşurat concursuri pentru toate categoriile de vârstă, organizate de reprezentanţi ai Crucii Roşii, filiala Mangalia, ONG-ul “Salvaţi Copiii” şi alţi voluntari din oraş.

Pe platoul din piaţă au avut loc concursuri de modelaj, desene pe asfalt, ateliere de pictură, iar câştigători au fost toţi copiii participanţi, fiind recompensaţi cu dulciuri. În plus, copiii au primit din partea municipalităţii îngheţată, vată de zahăr, floricele şi alte dulciuri.

Cu ocazia Zilei Copilului, reprezentanţii Poliţiei Mangalia, în parteneriat cu Şcoala Gimnazială nr. 3 din localitate au organizat la sediul Poliţiei, o expoziţie de pictură, sub deviza “Şcoala micilor poliţişti”. Micii artişti au primit de la organizatori diplome de participare şi truse de pictură.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Alte manifestări sportive s-au desfăşurat şi la Baza Sportivă “Pescăruş” din Mangalia, unde au avut loc Campionatele Interşcolare la fotbal, handbal şi baschet. Proiectul s-a adresat elevilor din clasele 0-XII din cadrul tuturor unităţilor de învăţământ de la nivel local, având ca principal scop formarea unui stil de viaţă sănătos.

Sub deviza “Telefonul Copilului”, reprezentanţii Asociaţiei “Telefonul Copilului 116111” au organizat întreceri sportive la baschet şi fotbal, pentru elevii claselor I-IV din localitate. Toate echipele au fost declarate învingătoare şi au primit medalii, dar şi cupa “Telefonul Copilului”.

Micuţii de la instituţiile preşcolare din oraş, care activează în cadrul Clubului Sportiv “Admar” au participat la competiţia de baschet, organizată special pentru ei, în parteneriat cu Direcţia Judeţeană de Sport Constanţa şi IŞJ Constanţa. Toate echipele au ieşit câştigătoare, fiind premiate cu diplome şi pachete cu dulciuri.

O alternativă de petrecere a Zilei Copilului a oferit şi Complexul Cultural “Callatis” prin organizarea, la sediul Casei de Cultură, a  evenimentului cultural “Culorile copilăriei”, ce marchează Ziua Internaţională a Copilului. Evenimentul a debutat cu vernisarea unei expoziţii inedite a elevilor de la Centrul Municipal de Creaţie al Copiilor din Kavarna (Bulgaria), organizată în parteneriat cu Clubul Rotary Mangalia şi Clubul Rotary Kavarna.

Ziua Internaţională a Copilului a fost sărbătorită prin dans şi muzică  în cadrul unui spectacol dedicat copiilor oraşului Mangalia.

Sâmbătă, 1 Iunie 2013, Biroul de presă al Primăriei Mangalia.

Galerie foto:

 


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply