Sute de firme constănţene şi-au dat duhul anul acesta

0
661

2013 nu a început deloc bine pentru sute de constănţeni care aveau puse pe picioare mici sau mari afaceri care, chiar dacă nu le aduceau profituri semnificative, măcar le asigurau traiul de toate zilele.

După un 2011 şi un 2012 în care mii de societăţi comerciale din Constanţa au tras obloanele, iar oamenii de afaceri au preferat fie să mai ia o pauză, fie să se orienteze către alte businessuri, primele luni din 2013 arată, în cifre, mult mai rău, deşi aşteptările erau destul de mari.

Situaţia statistică a suspendărilor de activitate efectuate în perioada 1 ianuarie – 30 aprilie 2013, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, realizată de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC), arată că în primele luni ale acestui an s-au aflat în această situaţie peste 440 de firme, pe când cifra din primele luni ale lui 2012 era de nici 340.

Când vine vorba de radieri, cifra a sărit anul acesta de 1.200, pe când în primele patru luni din 2012 nu era, la nivelul judeţului Constanţa, mult peste 840, aşadar o creştere destul de semnificativă.

Cel mai prost stă însă Constanţa la capitolul dizolvări. Datele ONRC arată că în perioada 1 ianuarie – 30 aprilie 2013 numărul a depăşit 640, pe când în aceeaşi perioadă a anului trecut cifra era de puţin peste 290, fapt ce situează Constanţa, din acest punct de vedere, în primele zece judeţe din ţară ca număr mare de dizolvări.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Înmatriculările au pus frână

Dacă, pe de o parte, numărul mare de radieri şi dizolvări ar putea constitui, într-o oarecare măsură, şi un semn bun (având în vedere că foarte mulţi dintre cei care au condus aceste afaceri care au intrat în impas îşi vor deschide altele mai bine gândite şi pozi-ţionate pe piaţă, cel puţin teoretic), situaţia statistică a înmatriculărilor efectuate anul acesta nu arată deloc încurajator.

Dacă în a doua parte a anului trecut cifra creştea aproape de la o lună la alta, anul acesta s-a cam pus frână. În primele patru luni din an, mai puţin de 1.600 de PFA, SRL, SA, II sau IF au fost înmatriculate, doar cu aproximativ 20 mai multe decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. Cei mai mulţi constănţeni au preferat să-şi deschisă SRL – aproape 1.000, iar aproape toţi ceilalţi, până la 1.600, PFA sau II.

Articolul integral, în Cugetliber.ro, 28.05.2013.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply