Primăria Limanu: Element inedit în procesul cu Guvernul României

0
701

farmec.ro
carturesti.ro%20
Primarul din Limanu vrea să folosească referendumul împotriva gazelor de şist ca probă în instanţă.

Gazele de şist oferă o sursă interminabilă de discuţii, dezbateri şi controverse. După ce preşedintele Partidului Verde, Remus Cernea, s-a dezis de USL şi din cauza acestui subiect, primarul comunei Limanu, Iustin Urdea, continuă lupta cu Guvernul în instanţă pentru a stopa exploatarea gazelor de şist.

Potrivit unor hotărâri de Guvern publicate în Monitorul Oficial pe data de 28 martie a.c., compania americană Chevron a primit undă verde pentru explorarea gazelor de şist în zonele Vama Veche (Limanu), Adamclisi şi Costineşti. În consecinţă, primarul din Limanu a precizat că a acţionat în instanţă Guvernul României pentru această hotărâre. Procesul se află la a 4-a înfăţişare şi încă nu s-a judecat pe fond.

În a doua jumătate a lunii iunie avem o nouă înfăţişare în proces. Nu s-a judecat pe fond încă, este departe de a fi luată o decizie. Primăria Limanu nu doreşte exploatarea gazelor de şist şi ne folosim toate variantele de a ne împotrivi şi acţiunea în instanţă este una dintre variante pe care noi vrem să le folosim până la capăt. Poate între timp se schimbă tehnologia de exploatare, aşa cum se vehicula la nivel guvernamental. Locuitorii comunei apreciază că nu este oportună exploatarea gazelor de şist în zonă turistică. Nu suntem în America să avem mii de kilometri pătraţi între localităţi, aici localităţile sunt una lângă alta şi oricum ar fi, suspectăm şi ne este teamă că am fi poluaţi, a declarat, pentru Replica, primarul comunei Limanu, Iustin Urdea.

Continuarea articolului, în Replicaonline.ro, Miercuri, 29 mai 2013.


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply