Ministrul Grapini, faţă cu hotelierii: cum va arăta impozitul forfetar?

0
722

ccinagrapini1-1368722933.jpg

Ministrul delegat pentru IMM-uri, mediu de afaceri şi turism, Maria Grapini, a fost ieri prezentă la Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa la o întâlnire de lucru pe probleme de turism cu investitorii şi asociaţiile patronale de pe litoral. Aşa cum era şi de aşteptat, impozitul forfetar a constituit una dintre temele principale de dezbatere.

„Sunt mai mulţi coeficienţi pe baza cărora noi am calculat. Sunt coeficienţi pe zona rurală, în valoare de 0,5, staţiuni pe litoral – caracter sezonier, 30% – atât am luat, 30%; nu puteam lua 0%; atunci de ce aţi mai făcut investiţii? – Delta Dunării, 40%, staţiuni montane, 50%, şi balnear, 0,20.

Am încercat să căutăm atât de aproape aceşti coeficienţi încât acest nou bir de care spuneţi să nu fie mai mare decât impozitul de 16% pe o înregistrare corectă, atenţie, a veniturilor şi cheltuielilor. Să fie mai mic, pentru că atunci vă conformaţi! Plătesc suma aia de 3.000 de lei, de exemplu, şi ce fac profit.. e mai simplu. Problema este că nu trebuie să fugim de chestia aceasta.

Am găsit foarte multă evaziune istorică, uitându-ne înapoi. Am mai propus un coeficient pentru cel care are angajaţi cu carte de muncă, să-i scadă din suma fixă. Pe mine mă interesează mai puţin să scadă suma aceea fixă, dar dacă scade, scoate la suprafaţă locurile de muncă. La buget vin banii pe alte căi – taxele pe salarii. Aş fi foarte bucuroasă ca Ministerul Finanţelor să accepte şi acest lucru”, a precizat ministrul delegat pentru IMM-uri, mediu de afaceri şi turism, Maria Grapini.

Cititi articolul integral in Cugetliber.ro, Vineri, 17 mai 2013.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply