Cristea: “Dacă după explorare se constată că sunt resurse, cine credeţi că mai scoate Chevron de aici?”

0
601
Primarul din Costineşti, cu referendum valid “la purtător”,

Cristea: “Dacă după explorare se constată că sunt resurse, cine credeţi că mai scoate Chevron de aici?”

Cristea: "Dacă după explorare se constată că sunt resurse, cine credeţi că mai scoate Chevron de aici?"

Anumite declaraţii contradictorii, de la finele anului 2012, au avut darul de a conduce la ideea că nici un referendum local, organizat pe tema explorării/exploatării gazelor de şist nu a fost valid. Cel de la Costineşti a fost – surpriză – valid, iar dovada este cât se poate de oficială: Primăria Costineşti a publicat, pe site-ul oficial, hotărârea 67/19.12.2012 privind însuşirea rezultatelor şi validarea acestora la referendumul local desfăşurat la data de 09.12.2012 în comuna Costineşti cu privire la exploatarea gazelor de şist prin fracţionare/fracturare hidraulică, pe teritoriul comunei Costineşti, judeţul Constanţa.

În hotărârea de consiliu se mai arată că la referendum a participat un procent de 50,71% din populaţie, fapt însuşit de consilierii prezenţi la şedinţa din decembrie 2012. Primarul a fost delegat, conform aceluiaşi document, să înainteze hotărârea Instituţiei Prefectului Judeţului Constanţa, în vederea informării Guvernului, prin ministerul de resort, cu privire la rezultatul referendumului local.

După cum se poate observa, în hotărârea privitoare la referendum se face vorbire despre exploatarea gazelor de şist prin fracţionare/fracturare hidraulică, în timp ce, în momentul de faţă, compania Chevron are doar aviz pentru explorare.

Însă, ne lămureşte primarul comunei Costineşti, Traian Cristea: Dacă după explorare se constată că sunt resurse, cine credeţi că îi mai scoate pe ăştia (compania Chevron – n.r.) de aici? Dacă guvernanţii nu le dau mai departe restul de avize, pentru exploatare, înseamnă că doar au vrut să le ia banii pentru explorare…, filosofează edilul şi, la drept vorbind, teoria lui nu sună eronat.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Întrebat ce părere are el, personal, despre întreaga poveste, primarul a declarat: Dacă am făcut referendum, cum să fiu de acord? Cum pot eu acum să fiu împotriva comunităţii, care a ieşit al vot şi a votat împotriva gazelor de şist. Însă, tot primarul declară: Aţi văzut că Guvernul nu se uită la noi, au dat avize….

O declaraţie asemănătoare a avut, zilele trecute, şi viceprimarul comunei Limanu, Marius Dumitru, iar în acest context îi redăm întregul punct de vedere pe tema gazelor de şist:

Continuarea, în replicaonline.ro, 13-05-2013.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply