Min. Mediului a avizat explorarea gazelor de şist pentru Chevron, în zona Costineşti-Vama Veche

0
973

Ministerul Mediului transmite că Agenţia de Protecţia Mediului Constanta a  emis deciziile etapei de încadrare pentru Chevron, pentru perimetrele Costineşti  si Vama Veche, şi anume lucrări de prospecţiuni seismice – etapă în cadrul fazei  de explorare, în vederea identificării resurselor.

Gaze de sist

Gaze de şist Foto: donnan.com

Ministerul precizează că pentru această etapă nu este nevoie de  evaluarea impactului asupra mediului, deoarece nu prezintă riscuri de mediu la  nivelul comunităților locale. Ministerul Mediului şi Schimbărilor  Climatice monitorizează permanent această primă etapă pentru a nu exista niciun  risc la nivelul comunităților locale privind protejarea  mediului.

Autorităţile subliniază, într-un comunicat de presă, că  guvernul a acordat avize de mediu pentru activitatea de explorare (ce  presupune prospectiuni), şi nu pentru exploatare. Exploatarea este  supusă unui alt set de proceduri de avizare şi este un proces separat,  independent de explorare, care nu poate surveni decât ulterior  acesteia.

Exploatare nu implică folosirea procedeului fracturării  hidraulice, mai arată Ministerul Mediului, precizând că activitatea de explorare  a gazelor de şist nu diferă de activitatea de explorare a  hidrocarburilor.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.rtv.net/min-mediului-a-avizat-explorarea-gazelor-de-sist-pentru-chevron-in-zona-costinesti-vama-veche_79091.html#ixzz2SsWUt0bY


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply