Primarul Cristian Radu, prezent la manifestările Zilei de 9 Mai

0
633

farmec.ro
carturesti.ro%20

Primarul municipiului Manglaia, Cristian Radu, a participat joi, la manifestările din Piaţa Republicii dedicate sărbătoririi Zilei de 9 Mai. La eveniment au mai fost prezenţi reprezentanţi ai instituţiilor publice din oraş, militari, veterani de război, alte oficialităţi de la nivel local.

Evenimentul a debutat cu ceremonialul militar, în cadrul căruia a avut loc întâmpinarea comandantului Garnizoanei Mangalia, comandor Vasile Chirilă de către Garda de Onoare, precum şi intonarea imnurilor României şi Europei.

Au urmat oficierea slujbei religioase şi rostirea de alocuţiuni, prin care s-au evocat meritele eroilor neamului căzuţi pe câmpurile de luptă pentru apărarea independenţei, suveranităţii şi integrităţii teritoriale ale ţării.

“Ziua de 9 mai ne aduce, în fiecare an, în memorie, trei momente importante pentru naţiunea română: Ziua Independenţei de stat a României, Ziua victoriei naţiunilor unite în al II-lea război mondial şi Ziua Europei. Se cuvine să exprimăm recunoştinţa noastră faţă de cei care au fost direct implicaţi în decizia de apărare a interesului naţional şi au ales soluţia optimă pentru România în acel moment istoric”, a menţionat comandantul Garnizoanei Mangalia, cmrd. Vasile Chirilă.

Manifestările au continuat cu ceremonialul depunerii de coroane la Monumentul Eroilor din piaţă. Pe lângă delegaţiile prezente care au depus coroane, s-a aflat şi cea a Primăriei Mangalia, condusă de edilul Cristian Radu.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

“Dincolo de semnificaţia datelor istorice, doresc să punctez că în Mangalia mai avem 6-7 veterani şi, de multe ori, au fost uitaţi. Noi vrem ca pe ei să îi ajutăm şi nu pe aceia care, de-a lungul timpului au fost sprijiniţi, deşi nu ne-au făcut cinste. Din bugetul local vom aloca un ajutor şi veteranilor de război, care au muncit şi au suferit pe front, în timpul războaielor”, a declarat primarul Cristian Radu.

Manifestările au continuat cu defilarea Gărzii de Onoare şi susţinerea unui moment muzical de către copiii Cercului Militar Mangalia.

Joi, 9 mai 2013, Biroul de presă al Primăriei Mangalia.


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply