Energie verde

0
647

carturesti.ro%20
farmec.ro
Hârşova provoacă investitorii să construiască un parc solar: administraţia scoate la licitaţie 35 de hectare.

Hârşova provoacă investitorii să construiască un parc solar: administraţia scoate la licitaţie 35 de hectare

Administraţia locală din Hârşova lucrează la un proiect care în alte ţări a fost de ceva vreme implementat cu succes – un câmp de panouri solare. Deşi în trecut s-a mai vorbit despre construirea unui parc solar pe o suprafaţă de 3 hectare, prin care se putea asigura energia electrică necesară unor instituţii publice, cum ar fi şcoala, spitalul, grădiniţele, dar şi primăria, nimic nu s-a concretizat. Iată că primarul Hârşovei, Tudorel Nădrag, nu a depus armele şi revine după aproximativ doi ani cu o idee asemănătoare, însă pe o suprafaţă mult mai mare, de 35 hectare, care vor fi scoase la licitaţie pentru montarea de panouri solare.

Am aprobat în Consiliul Local să scoatem 35 de hectare la licitaţie în vederea concesionării pentru montarea de panouri solare pe un teren situat în imediata vecinătate a staţiei de înaltă tensiune, cu condiţia că cine plăteşte pe 10 ani avans i se reduce suma licitată cu 25% şi cine plăteşte suma pe 20 de ani în avans i se reduce suma licitată la 50%. Normal, până la adjudecare terenului supus concesionării, acesta va fi scos la licitaţie în fiecare joi. Avantajul este că toţi investitorii caută să fie în preajma unei staţii de transformare, pentru că în cel mai rău caz ENEL îl obligă să o mai dezvolte pe staţia respectivă, a declarat, pentru Replica, primarul oraşului Hârşova, Tudorel Nădrag.

Peste Ocean, această sursă de obţinere a energiei s-a extins puternic într-un timp foarte scurt, asta în mare parte şi datorită investitorilor, exact de ceea ce are nevoie şi oraşul Hârşova în acest moment. În America, panourile solare sunt instalate pe uscat, dar şi pe… apă. Până să visăm la implementarea unor astfel de proiecte îndrăzneţe, cum ar fi panourile solare care plutesc pe apă, investitorii sunt invitaţi la Hârşova.

Citiţi continuarea în Replicaonline.ro, Joi, 9 mai 2013.


piese-auto-mangalia.ro

libris.ro%20
libris.ro%20


Leave a Reply