E oficial: Chevron anunţă debutul explorării gazelor de şist în România

0
624

Americanii de la Chevron plănuiesc să înceapă explorarea gazelor de şist în România, au declarat oficialii companiei, după ce a primit undă verde de la guvernul de la Bucureşti.

...

Chevron va începe explorarea gazelor de şist în Vaslui, unde va săpa puţuri pentru a prospecta zăcămintele şi va realiza un studiu 2D lângă Marea Neagră, a declarat un purtător de cuvânt al companiei, citat de Reuters, fără să ofere o dată de la care vor începe aceste operaţiuni.

„Faza de explorarea este una multi-anuală. Rezulatele stagiului de explorare vor determina, în cooperare cu guvernul României, demararea unor potenţiale activităţi de exploatare”, a declarat reprezentantul companiei.

Faza de explorare este anterioară celei de exploatare şi presupune determinarea rezervelor de zăcăminte subterane şi metoda optimă de exploatare. Chevron s-a orientat în ultimii ani pentru exploatarea gazelor de şist spre fracturarea hidraulică. Aceasta este o metodă controversată de aducere la suprafaţă a hidrocarburilor, oponenţii consideră că aceasta aduce mari probleme de mediu, în special din pricina contaminării pânzelor freatice.

Citiţi articolul complet pe Economica.net, Joi, 9 mai 2013.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply