Shanghaiul, premiat la Mangalia (galerie foto)

0
955

farmec.ro
carturesti.ro%20

Primăria Municipiului Mangalia a organizat, la începutul lunii aprilie, în colaborare cu Universitatea „Andrei Şaguna” şi Consulatul General al R.P. Chineze din Constanţa expoziţia de artă fotografică „Pe aripile Culturii Chineze”, la Muzeul de Arheologie „Callatis” din Mangalia. La iniţiativa organizatorilor, a fost lansat  un concurs de eseuri cu tema „Fereastră deschisă spre China”, adresat liceenilor din Mangalia.

Efortul elevilor ce au participat la concurs a fost  răsplătit, în urmă cu câteva zile, prin premii oferite de Su Yanwen, Consulul General al Republicii Populare Chineze la Constanţa, Cristian Radu, primarul  municipiului  Mangalia şi prof. univ. dr. Aurel Papari, preşedintele Universității „Andrei Şaguna”.

Festivitatea de premiere a avut loc în două licee din Mangalia: Liceul Teoretic „Callatis” Mangalia şi Colegiul Economic Mangalia.

Juriul, format din jurnalişti de prestigiu din instituţiile mass-media constănţene, profesori de jurnalism şi comunicare de la Universitatea „Andrei Şaguna” din Constanţa, reprezentanţi ai Consulatului General al R. P. Chineze la Constanţa şi ai Primăriei Municipiului Mangalia, a analizat cu mare interes lucrările predate şi a acordat cel mai mare punctaj eseului scris de Andreea Roxana Romaniuc, de la Colegiul Economic Mangalia.

Locul al II-lea a fost ocupat de Roxana Neagu, elevă a Colegiului Economic Mangalia, iar locul al III-lea a revenit elevei Nicoleta Lavinia Lefter de la Liceul Teoretic „Callatis” Mangalia. Eseurile elevilor au impresionat prin originalitate, creativitate şi imaginaţie, evidenţiind şi interesul manifestat de profesorii coordonatori cu privire la această cultură misterioasă, dar totodată fascinantă pentru Occident.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

„Mă bucură interesul manifestat de elevii participanţi la acest concurs, care au reuşit prin lucrările literare să fie cât mai aproape de Shanghai, realizând astfel puntea de legătura între Mangalia şi Metropola Shanghai. Gândurile elevilor, transpuse în eseuri, duc la consolidarea relaţiilor de prietenie, punând astfel în valoare măiestria miracolului poporului chinez. Îmi doresc ca aceşti elevi să devină pilonii de bază ai relaţiilor interumane România – China, continuând prin intermediul talentului literar să întărească sentimentele  de prietenie”, a declarat Su Yanwen, Consulul General al Republicii Populare Chineze la Constanţa.

Galerie foto:

Luni, 29 aprilie 2013.


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply