Grapini: Nu toţi hotelierii sunt pregătiţi pentru 1 mai, dar stăm mai bine decât ţările vecine

0
563

farmec.ro

A dispărut plaja din staţiunea Saturn.

A dispărut plaja din staţiunea Saturn

Nici o staţiune de pe litoralul românesc nu este 100% pregătită să-şi întâmpine turiştii de 1 mai. Există hoteluri a căror imagine deplorabilă o afectează şi pe cea a unităţilor de cazare în care s-au făcut investiţii, a spus Grapini.

Ministrul Grapini a ţinut din start să clarifice faptul că plajele nu mai sunt în portofiliul ministerului pe care îl reprezintă. Plajele nu mai sunt în portofoliul ministerului. Dacă plajele vor arăta bine sau nu, cei care sunt responsabili să răspundă. Pe mine mă interesează ce pârghii am eu acum să intervin. Nu toţi hotelierii sunt pregătiţi, a declarat, vineri, ministrul Grapini.

În staţiunea Saturn turiştii nu vor avea unde să facă plajă. Efectul de eroziune a plajei din Saturn este unul extrem de evident. Am făcut un memoriu la Ministrul Apelor, la doamna ministru delegat Lucia Varga, care are în atribuţiile domniei sale şi diguri, să ia măsuri pentru că plaja este efectiv mâncată. Să nu exagerăm, pentru că sunt ţări care au mare şi nu au plajă deloc şi stai pe piatră. Noi avem o plajă foarte bună, a apreciat ministrul.

Cum îi convinge ministrul pe turişti să vină de 1 mai la mare? Cât se poate de simplu. Domnule, simplu, a răspuns ministrul pentru IMM-uri şi Turism. Eu am fost aproape în toată lumea. Să ştiţi că nu vreau să dau nume de ţară, pentru că nu am voie să blamez ca oficial, dar prea s-a a dus aşa vorba că la noi este şi scump şi prost. Credeţi-mă că, la nivelul unui preţ din România, comparativ cu alte ţări, chiar şi cu ţara noastră vecină, Bulgaria, din punct de vedere calitate-preţ, văzând şi camere, stăm mai bine decât ţările din jurul nostru. Nu avem toate locurile de cazare pregătire. În schimb, la capacitatea la care vin turiştii de 1 mai spun acum că sunt suficiente locuri de cazare, suficienţi hotelieri pentru a primi turiştii care vor să vină pe litoral, a conchis Grapini.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

O altă problemă? Ei bine, în sudul litoralului hoţii au furat capacele de canalizare. Împreună cu RAJA vom completa capacele de canalizare. Până de 1 mai, lucrurile se vor rezolva. Paguba se ridică la 100.000 de lei. S-a mai furat şi cabluri. Turiştii care vor veni pe litoral vor fi în siguranţă. Avem 9 kilometri de rivieră. Am verificat fiecare staţiune şi, acolo unde mai trebuie reparat ceva, o vom face cu siguranţă, a spus primarul Mangaliei, Cristian Radu.

Alexandra VASILE, Replica, sâmbătă, 20.04.2013.


piese-auto-mangalia.roLeave a Reply