Turismul de sănătate, dezbătut la Mangalia

0
686

Primarul Cristian Radu a participat, vineri, la deschiderea Conferinţei Naţionale pentru Turismul de Sănătate, care se desfăşoară, timp de trei zile, la Sanatoriul Balnear şi de Recuperare din Mangalia.

La eveniment au mai fost prezenţi Maria Grapini – ministru delegat pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri şi Turism, Vasile Cepoi – consilier de stat la Cancelaria premierului, şi alţi specialişti din domeniul balnear.

În cadrul dezbaterilor, edilul Cristian Radu a vorbit despre necesitatea valorificării potenţialului resurselor naturale din Mangalia, mai ales că, în zonă se află cinci mari baze de tratament, care oferă servicii medicale de tip balnear.

“Îmi doresc să nu se înţeleagă că sudul litoralului este sora mai mică a celorlalte staţiuni. Municipalitatea din Mangalia va depune toate eforturile necesare pentru a evidenţia potenţialul pe care îl conferă factorii naturali din zonă. Mangalia este cea mai veche staţiune balneo-climatică din România, cu o aşezare pe aceeaşi latitudine cu Monaco, San Remo şi Nisa. De aceea, consider că turiştii pot veni în sudul litoralului să-şi petreacă vacanţa. Aici, pot îmbina perfect turismul balnear cu cel de agrement. Suntem pregătiţi să întâmpinăm primii turişti aşa cum se cuvine şi să le arătăm că turismul se poate practica şi la noi, în condiţii optime”, a precizat edilul Mangaliei, Cristian Radu.

La rândul său, ministrul delegat Maria Grapini a menţionat: “turismul balnear şi de sănătate este unul dintre cele trei direcţii strategice pe care le-am ales să le dezvoltăm. Avem resurse naturale de excepţie, iar acest sector poate să ofere un produs prin care să avem o creştere economică, locuri de muncă, prevenţie în sănătate şi o creştere a PIB-ului.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Rolul ministerului este acela de a prelua şi grăbi actele administrative, legislative, astfel încât turismul de sănătate să se desfăşoare în parametrii europeni”.

Tot la capitolul turism, Maria Grapini s-a arătat mulţumită de aspectul staţiunilor şi a declarat că, în curând, va exista o  modificare legislativă în acest domeniu.

Despre turismul balnear, ca o componentă de calitate a vieţii a vorbit şi consilierul Vasile Cepoi. “Nu întotdeauna serviciile medicale oferite în străinătate sunt net superioare celor din ţara noastră. Se impune, însă, implementarea unui sistem de management al calităţii în acest sector”, a menţionat Vasile Cepoi.

Vineri, 19 aprilie 2013, Biroul de presă al Primăriei Mangalia.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply