Locuitorii din 2 Mai, “liniştiţi” că se va repara malul surpat la Paştele Cailor

0
791
Casele de vacanţă se pot prăvăli în linişte…

Locuitorii din 2 Mai, "liniştiţi" că se va repara malul surpat la Paştele Cailor

2 Mai, localitatea vizitată de iubitorii de natură şi de frumos, unde regretatul Sergiu Nicolaescu şi Stela Popescu au decis în urmă cu 20 de ani să-şi construiască locuinţe de vacanţă, este în pericol de a deveni doar o umbră a ceea ce a fost odinioară.

An de an, surparea malurilor se produce puţin câte puţin, lucru firesc de la începuturile pământului, numai că intervenţia oamenilor, prin construirea portului Mangalia şi a digului care adăposteşte intrarea în şantierul naval din aceeaşi localitate, au stricat ciclul firesc. Acum valurile iau pământul dintr-o parte şi îl duc în alta, provocând depuneri de nisip şi surpări de maluri. O asemenea surpare masivă s-a produs la jumătatea lunii octombrie a anului trecut, care a afectat faleza din dreptul caselor de vacanţă ridicate de Sergiu Nicolaescu şi Stela Popescu. În total, 20 de locuinţe se află în pericol de prăbuşire din cauza falezei care se surpă de la an de an.

În urmă cu două ierni, o bucată din şosea s-a prăvălit în mare, lucru care a sădit panică în rândul localnicilor. Oamenii se gândesc că oricând solul ar putea ceda, iar odată cu el şi casele lor. Sunt disperaţi la gândul că munca lor de o viaţă se poate duce pe apa sâmbetei şi că îşi pot pierde viaţa într-o secundă. Proiecte de reabilitare există, au fost deja elaborate. Se ştie exact ce trebuie făcut, numai că proiectele nici nu au fost începute, nici nu au fost finanţate.

Citiţi articolul complet în Replica, Joi, 11 aprilie 2013.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply