Mangalia: Nu se mai cresc animale în Centru şi pe domeniul public

0
706

Nu se mai cresc animale în Centru şi pe domeniul public

Consilierii Locali din Mangalia au interzis creşterea păsărilor, cabalinelor, ovinelor, porcinelor şi caprinelor în zonele centrale ale oraşului şi pe domeniul public.

MĂSURI Încă de pe vremea comuniştilor, unii dintre locuitorii de la oraşe, în special cei de la case, au moştenit un obicei urât, acela de a creşte în jurul gospodăriilor păsări sau porci. Practic, nu există oraş din România care să nu se fi confruntat cu această problemă. Însă, cu timpul, mai marii localităţilor au început să interzică această practică, deloc estetică şi igienică. În această linie se înscrie şi municipiul Mangalia, unde consilierii locali, la propunerea primarului Cristian Radu, au aprobat un regulament pentru creşterea şi deţinerea animalelor domestice.

Practic, prin această hotărâre, de acum încolo este interzisă creşterea păsărilor, cabalinelor, ovinelor, porcinelor şi caprinelor în zonele centrale ale oraşului şi pe domeniul public. Edilul spune că cei care nu vor respecta decizia Consiliului Local vor fi sancţionaţi cu amendă, care poate ajunge până la valoarea de 800 de lei.

„Problema este că ar trebui să trăim într-un oraş curat, cu aer curat, fără animale de curte ale căror reziduuri împrăştie în lunile calde mirosuri înfiorătoare. În plus, Mangalia este şi o staţiune, care atrage mii de turişti. De aceea nu putem să-i lăsăm pe anumiţi cetăţeni să crească animale domestice în zone turistice”, a spus Cristian Radu.

TAXĂ PENTRU ANIMALELE DE COMPANIE Pe de altă parte, aleşii locali au stabilit noi reguli şi pentru deţinătorii animalelor de companie care locuiesc la bloc şi care sunt obligaţi să obţină acordul vecinilor pentru a le ţine în casă. În acelaşi timp, documentul adoptat de Consiliul Local mai prevede obligativitatea sterilizării câinilor metişi.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

„Măsura a fost impusă deoarece tot mai multe persoane aruncă în stradă câinii care sunt proveniţi din încrucişarea a două rase. Acest lucru duce la înmulţirea necontrolată a câinilor comunitari”, a spus Cristian Radu.

Un alt articol din regulament se referă la plata unei taxe de disconfort de către proprietarii care deţin, pe domeniul privat, mai mult de două animale de companie. Aceştia trebuie să achite o taxă specială de 200 de lei/an/fiecare animal în plus. Excepţie de la regulă fac deţinătorii de animale de companie care locuiesc la casă.

De asemenea, consilierii locali au mai interzis cu desăvârşire şi amplasarea adăposturilor pentru câinii comunitari şi creşterea acestora pe domeniul public.

Tatian Iorga, Telegraf, Vineri, 5 aprilie 2013.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply