Consilierii din Mangalia au aprobat bugetul pe 2013

0
678

farmec.ro
carturesti.ro%20

Consilierii din Mangalia au aprobat bugetul pe 2013

Renovările la sala de şedinţe din Primăria Mangalia nu sunt gata, aşa că aleşii locali au improvizat. Ei s-au reunit în şedinţă de consiliu în afara primăriei, votând, cu această ocazie, bugetul de venituri şi cheltuieli pentru anul în curs, la capitolul Învăţământ fiind prevăzută o alocare de aproximativ 19,7 mil. lei, în timp ce pentru investiţii suma este de aproape 15,8 mil. lei.

Tot ieri, consilierii au votat organigrama, statul de funcţii, precum şi înfiinţarea unor structuri administrative, prin reorganizarea unor servicii publice din cadrul Primăriei. Astfel, s-a creat Centrul Cultural Callatis, în subordinea căruia se află toate instituţiile de cultură de la nivel local.

O altă structură nou înfiinţată, prin HCL, vizează Direcţia de Turism şi Servicii Publice, având în subordine Serviciul Turism şi Administrare Staţiuni, care se va ocupa de administrarea staţiunilor din sudul litoralului. Aprobarea acestor hotărâri conduce şi la înfiinţarea unor posturi noi, care vor fi scoase la concurs.

Cu evident amuzament, aleşii locali au aprobat şi Regulamentul de creştere şi deţinere a păsărilor de curte şi animalelor domestice, în municipiul Mangalia, precum şi Regulamentul de gestionare a populaţiei canine de pe raza oraşului. În acest sens, se interzice creşterea cabalinelor, ovinelor, porcinelor, caprinelor, precum şi cea a păsărilor domestice în zonele centrale ale oraşului şi pe domeniul public. Nerespectarea unor articole din regulament se sancţionează cu amendă ce poate atinge valoarea de 800 de lei.

De asemenea, s-au stabilit noi reguli, prin care deţinătorii animalelor de companie, care locuiesc la bloc, sunt obligaţi să obţină acordul vecinilor pentru a le ţine în casă.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Ne oprim aici cu detaliile acestei hotărâri şi facem precizarea că un alt proiect, cel privind aprobarea subvenţiei de transport public pentru operatorul de transport titular, a fost amânat, el urmând să fie dezbătut în cadrul unei şedinţe extraordinare sau de îndată.

Tot ieri, consilierii ar fi trebuit să voteze interzicerea funcţionării centrelor de colectare deşeuri, însă subiectul a fost amânat.

Un alt proiect s-a referit la aprobarea închirierii unui spaţiu, în vederea amenajării unui birou parlamentar pentru deputatul PNL Victor Manea.

Alexandra ANTON, Replica, Joi, 4 aprilie 2013.


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply