Expoziţie fotografică „Pe aripile culturii chineze”, la Muzeul Callatis

0
682

farmec.ro
carturesti.ro%20

Marţi, 2 aprilie, Muzeul de Arheologie „Callatis” a găzduit vernisajul expoziţiei de fotografie „Pe aripile culturii chineze”, eveniment organizat de Primăria Mangalia, în colaborare cu Universitatea „Andrei Şaguna” din Constanţa. Au fost prezenţi, consulul general al Chinei, Su Yanwen, însoţit de către soţia acestuia, Zhen Shuqin, rectorul Universităţii „Andrei Şaguna”, prof. univ. dr. Aurel Papari, consilierul personal al primarului Mangaliei, Romulus Dumitrana, directorul Muzeului „Callatis”, dr. Sorin Colesniuc.

Expoziţia, deschisă iubitorilor de imagini, timp de două săptămâni, cuprinde două secţiuni. Pe de o parte, sunt expuse 61 de fotografii ce redau o incursiune asupra istoriei şi tradiţiei culturale chineze, iar pe de altă parte, 57 de fotografii realizate de către consulul general al Chinei şi de către soţia sa. Acestea din urmă sunt prezentate publicului sub genericul „Imagini prin ochii diplomaţilor chinezi” şi ilustrează atât peisaje, cât şi o parte dintre tradiţiile populare româneşti.

Rectorul Universităţii „Andrei Şaguna”, prof. univ. dr. Aurel Papari a declarat că are o colaborare veche cu poporul chinez, existând, la Constanţa, chiar o asociaţie care promovează relaţiile bilaterale dintre cele două state, pe care o şi conduce. „China are un popor serios, prietenos, uimitor de harnic, un model de dezvoltare pentru multe ţări. La Constanţa, există o fereastră culturală, prin intermediul bibliotecii pe care o deţine Universitatea „Andrei Şaguna”, căreia, partenerii chinezi, îi donează, anual, sute de volume în limbile franceză şi engleză.

O dată cu prezenţa la acest vernisaj, lansez o provocare pentru liceenii din Mangalia, pe care îi invit să participe la un concurs de eseuri având ca temă China. Astfel, pe parcursul a două săptămâni, tinerii talentaţi îşi pot depune creaţiile la sediul Primăriei Mangalia, după deliberări urmând să acordăm trei premii şi o menţiune”, a declarat prof. univ. dr. Aurel Papari. Expoziţia este deschisă publicului, zilnic, pe parcursul a două săptămâni.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Sursa: Editia de Sud, Marti, 2 aprilie 2013.


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply