Ziua Jandarmeriei Române sărbătorită, luni, 1 aprilie, la Mangalia

0
840

Ziua Jandarmeriei Române, aniversată, în fiecare an, la data de 3 aprilie, a fost sărbătorită, luni, 1 aprilie, atât la Mangalia, cât şi în celelalte localităţi din judeţ, prin diverse manifestări. Seria de acţiuni a debutat, luni, dimineaţă, cu inaugurarea noului sediu al subunităţii de jandarmi Mangalia, acesta fiind amenajat în incinta clădirii Poliţiei Naţionale din oraş.

Au urmat un simpozion găzduit de Muzeul de Arheologie Callatis, precum şi un exerciţiu demonstrativ, prezentat de către jandarmi în cartierul MI Dobrogeanu, nu întâmplător, deoarece în zonă locuiesc şi familii de rromi certate cu legea. Jandarmii au folosit maşini şi arme de foc, exerciţiul constând în simularea reţinerii unor infractori periculoşi.

În jurul prânzului, festivităţile au continuat în centrul Mangaliei, mai precis în Piaţa Revoluţiei. Jandarmii au întâmpinat şi arborat drapelul României, eliberând mai mulţi porumbei albi şi baloane tricolore, spre încântarea sutelor de elevi şi preşcolari veniţi în piaţă. După oficierea unei slujbe religioase, Şeful IJJ Constanţa, col. dr. Costică Cojoc a dat citire mesajului transmis locuitorilor Mangaliei de către ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe.

Şeful Jandarmeriei Mangalia a înmânat diplome de excelenţă invitaţilor de onoare, printre care primarului Mangaliei, Cristian Radu, Comandantului Garnizoanei Mangalia, comandor Vasile Chirilă, Comandantului Poliţiei Mangalia, comisar-şef Nicolae Pescaru, Comandanţilor Detaşamentelor de Jandarmi 5 şi 6 Neptun, lt. Col. Adrian Chelu, respectiv maior Marian Călin. La rândul său, edilul municipiului a oferit diplome şi medalii de onoare reprezentanţilor Jandarmeriei Române.

Cel mai atractiv moment al festivităţilor l-au reprezentat exerciţiile demonstrative oferite, în faţa mulţimii adunate în piaţă, de către Detaşamentul de Intervenţii şi Acţiuni Speciale din cadrul Jandarmeriei Constanţa. Aceştia au prezentat tehnici şi procedee de autoapărare, rodul a sute de ore de pregătire.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Jandarmii au anihilat indivizi scandalagii, folosindu-se nu doar de propriile forţe, ci şi de câini, din rasa ciobănesc german, bine dresaţi. Tot în aplauzele copiilor, jandarmii cu cagule şi-au arătat forţa şi priceperea, spărgând, cu ajutorul mâinilor, plăci din BCA, cărora, pentru a fi mai spectaculos, le-au dat foc, dar şi scânduri din lemn.

Nu în ultimul rând, Fanfara Militară a Forţelor Navale a prezentat un colaj de melodii ritmate, din care nu a lipsit tradiţionala horă în care s-au prins toţi participanţii. Defilarea Gărzii de Onoare a încheiat manifestarea festivă, organizată, impecabil, de către jandarmii aflaţi în sărbătoare.

Puteţi viziona şi o impresionantă galerie foto pe site-ul EditiadeSud.ro, luni, 01.04.2013.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply