Din cauza datoriilor, șase asociaţii din Mangalia, fără agent termic

0
724

farmec.ro
carturesti.ro%20
Şase asociaţii din Mangalia, fără agent termic

FĂRĂ CĂLDURĂ

Inevitabilul s-a produs. Din cauza datoriilor mari pe care le aveau la plata utilităţilor, locuitorii a şase asociaţii de proprietari din Mangalia au rămas, de sâmbătă, fără căldură. Decizia de a sista furnizarea agentului termic a fost luată de conducerea societăţii Goldterm, care a precizat că blocurile care compun cele şase asociaţii (şapte la număr) vor fi rebranşate la reţeaua de termoficare doar atunci când locuitorii îşi vor achita datoriile.

„În această situaţie sunt şapte blocuri ale căror locatari nu şi-au achitat debitele pe lunile noiembrie şi decembrie, în condiţiile în care s-a emis deja şi factura pe luna ianuarie”, a spus directorul Goldterm, Dan Georgescu. Acţiunea de debranşare a fost salutată şi de primarul Mangaliei, Cristian Radu, care a declarat că locuitorii din cele şapte blocuri au tot fost avertizaţi încă de acum două săptămâni să-şi achite debitele.

„În condiţiile în care preţul de facturare al gigacaloriei pentru populaţie s-a redus începând cu iarna 2012 – 2013, de la 350 de lei la 295 de lei/gigacalorie, aceşti cetăţeni nu au înţeles faptul că noi, ca administraţie, nu mai putem susţine neplata agentului termic. Aşa că, în loc să oprim agentul termic în tot oraşul, am decis să sistăm furnizarea agentului termic doar acolo unde este cazul”, a spus primarul.

ÎN ULTIMA CLIPĂ

La un pas de a fi în aceeaşi situaţie au fost şi membrii altor şase asociaţii de proprietari, care au reuşit să-şi achite debitele în ultima clipă. „Sâmbătă dimineaţa, din 12 asociaţii de proprietari care aveau datorii la plata utilităţilor, şase s-au prezentat cu banii la sediul Goldterm pentru plata facturilor la energia termică. Cele 12 asociaţii de proprietari acumulaseră restanţe în valoare de 50.000 de lei. Poate nu reprezintă mare lucru în viziunea unora, dar pentru noi, ca societate, suma este importantă”, a explicat Georgescu. El face apel la locuitorii oraşului să-şi achite facturile restante la încălzire şi apă caldă, în caz contrar existând pericolul să nu mai poată fi achiziţionat combustibilul necesar funcţionării centralelor termice.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Tatian Iorga, telegraf.online, Luni, 11 Martie 2013.


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply