Restanţierii din Mangalia ar putea fi debranşaţi de la sistemul public de termoficare

0
517
starshiners.ro%20

Primarul municipiului Mangalia, Cristian Radu, împreună cu reprezentanţi ai RAJA şi Golderm s-au întâlnit, joi, 7 martie, cu preşedinţii Asociaţiilor de proprietari din localitate pentru a dezbate problemele cu care se confruntă cetăţenii care locuiesc la blocuri.

În cadrul discuţiilor, reprezentanţii Asociaţiilor s-au arătat nemulţumiţi de majorarea preţului la apa rece şi au dorit o notă de fundamentare în acest sens.

De asemenea, s-a mai discutat despre racordarea centralelor termice la conducta de gaze naturale, precum şi reabilitarea blocurilor.

Directorul Goldterm, Dan Georgescu, a precizat că până la sfârşitul anului toate centralele mari din oraş vor fi racordate la gaz, ceea ce ar putea duce la o diminuare a preţului gigacaloriei. Totodată, el a declarat că în prezent există un număr de 12 Asociaţii din totalul de 250, care nu au achitat facturile pentru agentul termic, pe luna decembrie.

“Acest aspect ar putea conduce la sistarea căldurii şi apei calde la Asociaţiile în cauză, în următoarele zile”, a completat Georgescu.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

În acelaşi timp, s-a pus problema ca reprezentanţii Primăriei să verifice periodic activitatea financiar-contabilă a Asociaţiilor de proprietari, ca urmare a unor sesizări din partea cetăţenilor că ar exista probleme de facturare la populaţie.

Referitor la mansardarea blocurilor, primarul Cristian Radu a vorbit despre atragerea de investitori care au proiecte sustenabile în acest sens, cu obligaţia să reabiliteze termic imobilele, fără implicarea de costuri din partea cetăţenilor sau a municipalităţii.

“Ne dorim confort pentru cetăţeni, iar soluţia mansardării blocurilor ar fi benefică atât pentru populaţie, cât şi pentru locatari. Costurile la întreţinere s-ar putea diminua considerabil, iar valoarea apartamentelor ar putea creşte”, a precizat edilul Cristian Radu.

Joi, 7 martie 2013, Biroul de presă al Primariei Mangalia.


piese-auto-mangalia.roLeave a Reply