Primăria Mangalia va demola chioşcurile amplasate ilegal pe plaje

0
734

Primarul municipiului Mangalia, Cristian Radu împreună cu mai mulţi reprezentanţi ai Primăriei şi Consiliului Local au continuat, miercuri, 6 martie, seria inspecţiilor în  sudul litoralului, în vederea pregătirii sezonului estival.

În urma verificărilor în staţiunile Venus şi Saturn, primarul Cristian Radu a luat mai multe măsuri ce vizează schimbarea aspectului acestor staţiuni.

În acest sens, edilul a dispus ca stâlpii ce încadrează spaţiul verde să fie tăiaţi, indicatoarele inestetice, aşezate la întâmplare, înlocuite cu altele realizate după un concept unitar şi amplasate numai în locuri bine delimitate.

O serie de măsuri stabilite de municipalitate vizează reamenajarea aleilor pietonale, toaletarea spaţiilor verzi, refacerea trotuarelor.

Alte lucrări de curăţenie în staţiuni se referă la demolarea gardurilor şi barierelor care îngrădesc accesul turiştilor către plajă, sau care au fost amplasate ilegal pe domeniul public.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

De asemenea, municipalitatea va rezilia unilateral contractele de concesiune încheiate cu persoane fizice sau juridice care nu au respectat clauzele contractuale, sau care au încheiat un astfel de act, în mod ilegal.

Un exemplu relevant îl constituie amplasarea abuzivă a chioşcurilor pe plaja din Venus, sau a spaţiilor din vecinătatea plajei, lăsate în paragină.

Dacă agenţii economici nu îşi demolează aceste spaţii, până la 1 Mai, va interveni Primăria, iar aceştia vor suporta contravaloarea facturii privind execuţia de demolare.

“Acolo unde am constatat nereguli majore cu privire la încheierea acestor contracte, municipalitatea va lua măsura rezilierii unilaterale, iar spaţiile respective vor avea o altă utilitate”, a menţionat Cristian Radu.

În privinţa parcărilor, acestea vor fi reamenajate de agenţii economici care deţin locaţii turistice în vecinătatea lor.

Miercuri, 6 martie 2013, Biroul de presă al Primariei Mangalia.

(foto: editiadesud.ro).


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply