OPORTUNITATE Cum să te îmbogățești cultivând plante medicinale în România

0
636

farmec.ro
carturesti.ro%20

Industria plantelor medicinale şi aromatice din România atinge o cifră de afaceri cumulată de aproape un miliard de euro anual. Însă, pe fondul creşterii cererii, piaţa s-ar putea dubla rapid.

Cultivarea plantelor medicinale și aromatice, procesarea acestora și producerea de ceaiuri, cosmetice, produse farmaceutice și diverse suplimente alimentare a devenit în ultimii ani o afacere bănosă. O dovedește puzderia de magazine de produse naturiste care au apărut  ca ciupercile după ploaie în toată țara. Adevărul este că potențialul natural al României este imens: din totalul celor 3.700 de specii de plante care cresc în țara noastră, flora medicinală este reprezentată de 800 de specii, dintre care 283 au proprietăți terapeutice certe.

Înainte de 1990, exista în acest domeniu o singură intreprindere, evident, cu capital de stat: Plafar. Azi, există zeci de societăți private care se ocupă de cultivarea, procesarea și valorificarea plantelor medicinale și aromatice. S-au format asociații și grupuri de producători. Dar principala organizație a producătorilor și prelucrătorilor de plante medicinale și aromatice din România este Patronatul „Planta Romanica“. Acesta reunește 25 de firme, printre care, Hofigal București, Exhelios Timișoara, Dacia Plant Sebeș, județul Alba etc. Nu există date oficiale exacte, dar în domeniu se vehiculează o cifră de afaceri anuală de circa 800-900 de milioane de euro.

Vă invităm să citiți articolul integral în Capital.ro, Sâmbătă, 16 februarie 2013.


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply