Cea mai tânără fermieră care a luat fonduri europene. Vinde cereale gigantului american Cargill

0
577

farmec.ro
carturesti.ro%20

O studentă la facultatea de Drept a reuşit în câţiva ani să administreze în judeţul Constranţa 80 de hecatre de teren pe care cultivă cereale. Are clienţi precum gigantul american Cargill şi este cea mai tânără beneficiară de fonduri europene destinate fermierilor sub 40 de ani.

Corina Dordescu

Oana Corina Dordescu, o tânără de 22 de ani, studentă la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii din Bucureşti  s-a decis în urmă cu doi ani să îşi urmeze pasiunea şi să pună bazele unei afaceri în agricultură. Avea doar 18 ani când a depus la Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală (APDRP) dosar pentru accesarea de fonduri europene prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală pe măsura “Instalarea Tinerilor Fermieri“.

A cerut aproximativ 100.000 de lei pentru achiziţionarea unei semănători performante şi a 7 hectare de teren în localităţile Kogălniceanu şi Nicolae Bălcescu din Constanţa, iar un an mai târziu investiţia era deja finalizată. Acum, tânăra administrează 80 de hectare de teren, mare parte arendate şi face afaceri cu gigantul mondial Cargill România.

Vă invităm să citiți articolul integral pe economica.net, Sâmbătă, 16 februarie 2013.


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply