Lista neagră a medicamentelor: ce pastile ar trebui să aruncăm

0
827

Unele pastile recomandate în caz de infecţii respiratorii au mai multe efecte adverse decât beneficii FOTO: Shutterstock.

Studiile realizate în ultimii ani au arătat că o varietate de medicamente de pe piaţă, recomandate în mai multe afecţiuni, sunt depăşite şi ar trebui scoase din uz. Potrivit revistei de specialitate franceze „Prescrire“, unele tratamente au mai mai multe efecte secundare decât beneficii.

În fiecare an, revista franceză „Prescrire“ publică analize, studii şi liste negre ale medicamentelor aflate în uz şi care nu mai aduc aproape niciun beneficiu utilizatorilor, ba chiar le pot înrăutăţi starea de sănătate.

Printre medicamentele cele mai cunoscute şi mai folosite de pe lista publicată în numărul din februarie al revistei se numără gelul antiinflamator ketoprofen, medicamentul pentru renunţarea la fumat Zyban şi antialergicul mekitazină (Primalan).

Ministerul Sănătăţii francez a cerut în 2011 Agenţiei franceze pentru siguranţa medicamentelor (Agence Nationale de Sécurité du Médicament – ANSM) să analizeze listele publicate de „Prescrire“ şi, de atunci, au fost deja scoase de pe piaţă o cincime din aproape 400 de medicamente analizate.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Continuarea articolului, în adevarul.ro, Marti, 5 februarie 2013.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply