La Mangalia, cine fură nu mai primeşte ajutor social

0
730
Poliţia îi raportează pe infractori la primărie.
La Mangalia, cine fură nu mai primeşte ajutor social

În urmă cu două săptămâni, primarul municipiului Mangalia, Cristian Radu, s-a întâlnit cu reprezentanţii comunităţii rrome din localitate şi cei ai Partidei Romilor din Constanţa pentru a identifica şi soluţiona problemele cu care se confruntă aceştia.

În cadrul dezbaterilor, edilul Mangaliei a declarat că beneficiarii ajutoarelor sociale care vor mai comite fărădelegi, nu vor mai primi nici un ajutor din partea municipalităţii, explicând totodată că se referă la toţi locuitorii oraşului, nu doar la cei de etnie romă.

Cum va acţiona Poliţia, pusă astfel în faţa unei noi însărcinări?

Noi informăm primăria, conform legii administraţiei publice locale, despre evenimentele care sunt în raza de competenţă, despre constatările noastre, noi facem nişte informări către primar. Am înţeles că dânsul s-a hotărât să nu mai dea ajutoare celor care sunt prinşi la furat. Într-un fel suntem de acord şi vreau să vă spun că nu este normal ca, după ce au primit ajutoare, lemne, locuinţe sociale şi tot felul de facilităţi de la primărie, să mai şi fure. În primul rând, sunt vizaţi cei care fură din patrimoniu, care distrug infrastructura oraşului şi care în acelaşi timp au dosar penal pentru furt şi primesc ajutoare sociale şi tot felul de facilităţi, a declarat, pentru Replica, şeful Poliţiei Mangalia, comisarul şef Nicolae Pescaru.

Trecând de la o problemă la alta, fără a schimba subiectul, constatăm cu părere de rău că poliţiştii din Mangalia vor, dar nu au cu ce.

Din păcate nu prea avem efective şi nu prea avem cu ce să combatem infracţionalitatea. Ştiţi foarte bine că acum un an s-a mai redus efectivul poliţiei. Păi şi eu cu ce să combat fenomenul infracţional? Cu oamenii pe care-i am? Infracţionalitatea creşte şi oamenii legii scad. Numărul de dosare a crescut, numărul de constatări a crescut, iar când vorbim despre numărul de dosare soluţionate pe cap de poliţist, este foarte mare, în condiţiile în care schema noastră este aceeaşi de ani de zile, după Revoluţie sunt aceeaşi oameni, ca număr, poate mai puţini. Nu s-a schimbat nimic, nu a umblat nimeni la schemă, salariile ni le-au redus, efectivul este redus şi noi ce să facem? Facem tot ceea ce putem şi tot ce depinde de noi, dar este foarte greu, a mai menţionat, pentru Replica, Nicolae Pescaru.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Sorin HULUBEI, Replica, Vineri, 1 februarie 2013.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply